att strössla...

Livet bär med sig så mycket av allt, både allvar och tråkigheter som vi sällan kan välja bort. Oavsett vi vill eller inte får vi leva oss igenom det. Däremot kan vi välja att ha trevligt, strössla dagarna som kommer och går med roligheter och glada, goda vänner. Det kan vara hemma lik väl som på någon annan plats nära eller långt borta. Långt, långt borta går ju bort i dessa tider. 
Morgonens påhitt av mig var att ta en promenad, samma sträcka jag vanligtvis alltid springer då jag varit här utan hälsporre. Så himla skönt, att få fylla lungorna med syre. Laddad för en lördag med lite shopping och mys. 
Affärerna tar restriktionerna på allvar och har hitta på kreativa lösningar för att minimera antalet kunder samtidigt. Fler bär munskydd än de som inte gör det. Precis som i Luleå är det rätt tomt på gator och torg.  Vi strosade runt lite, jag hittade faktiskt lite på slutrea. En träningstopp från Casall på 70% och lite annat. Nöjd över mina fynd traskade vi till Kulturbageriet där vi stämt träff med våra vänner.  
 Här stod jag och min man i en kvart och väntade innan det blev ett ledigt bord. 
Allvarssamtal blandat med lättsamheter. 
Då hade även Bitte och Göran shoppat klart.
Allvarssamtal blandat med lättsamheter. När klockan var 15.00 trippade vi till hotellet. Männen skulle träna på gymmet och bada bastu. 
 
Vi bytte hotell från fredag till lördag. Inte för att vi var besvikna på något vis, utan bara för att jag valde ett billigare alternativ natt nr 2. Onödigt, att byta för att få ett rum 150 kr billigare tyckte min man som är lite emot tjorv. Men nu blev det så. Våra vänner hade bokat det här hotellet båda nätterna, och tyckte ändå att det var bra. 
Jag bloggade och läste om Michelle Obamas liv, medan min man tränade och bastade. Michelles liv och hennes tankar är så otroligt spännande att få ta del av.  
 
Lördagskvällens middag hade Bitte bokat. En spännande överraskning för oss, var skulle vi äta?
Le Garage, ligger i Umedalen, en bit från centrum. Det fick bli en taxi dit. Så värt, för det var en trevlig överraskning. 
Fransk bistrokänsla, och så trevligt bemötande av personalen. Vi var några som valde en trerätters för 450 kr, och då väljer man ur menyn vad man vill ha till förrätt, varmrätt och dessert. 
Fint med ett ihop plock av gamla tallrikar. 
Det här var en av restaurangens egna drinkar. 
Råraka med sikrom och tillbehör, så mumsigt så jag hade kunnat äta mig mätt på detta. 
Entrecote från orten. Jag åt ju fisk på fredagskvällen, så nu valde jag kött till omväxling även om servitören rekommenderade rödingen. 
Crème brûlée, med lite bärsås till topping. Den här delade jag med min man, för nu var jag alldeles för mätt, och av erfarenhet visste min man att jag inte skulle orka tre hela rätter. Inget svinn här inte.  😜
 Tiden rann i väg som vanligt, och helt plötsligt var klockan 20.20 då vår taxi kom tillbaka för att hämta oss. 
 
Jag vet att en del av er som läser min blogg har små barn, då är livet annorlunda, och man får strössla utifrån möjligheterna som ges då. "Var sak har sin tid", brukar min mamma säga. När våra fyra barn var små, då var det lyx att äta något  tillsammans på lördagskvällen efter att barnen somnat. Ofta, räkor med tillbehör och ett glas kallt vitt vin till. Inte mer än så, men lyx då.
 
Det är superviktigt att ha en vardag där man så långt det är möjligt äter middag tillsammans hela familjen tycker i alla fall jag. Det går bra då barnen är små, sedan blir det större och har aktiviteter och träningar på olika tider, och det blir mer sällan man kan samlas kring middagsbordet alla tillsammans. Då under de åren blev jag proffs på logistik. Förberedde middagen kvällen innan ibland, bara för att den som hade tidigaste träningen skulle hinna få i sig något. Det vi gjorde då och då medan barnen var små, var att ha middagsbjudningar med våra vänner. Barn och vuxna tillsammans i en enda röra. Roligt och allmänt kaosigt, men något jag tror vi alla uppskattade då. Lite guldkant på tillvaron under småbarnsåren.  
 
Hur som haver, så glad jag är att jag valde att strössla en vanlig helg lite extra. Alltså, en fantastiskt trevlig helg blev det!!! 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: