Shoppingdag

Oj, så mycket den här dagen fylldes med. Den här morgonen tog jag det väldigt lugnt, och vid halv 11 cyklade jag ner till pendeltåget. 
Date med en vän sedan min ungdom, jag var 24 år när jag började arbeta med Birgitta. Så himla roligt varje gång vi träffas, vi har massor att prata om och tiden går fruktansvärt fort varenda gång.
Dagens lunch på "Tysta Marie" i Östermalmshallen. Sedan strosade vi runt i affärer, de mest spännande på Östermalm. 
 
Först kikade vi in hos Asplunds. 
 
Fina skåp. 
En stor fin vas, kanske någon gång. Det finns några riktigt fina sådana, men de kräver sin plats. 
Jag velade kring en kudde på Norrgavel, en likadan som jag redan har men i en annan färg. Köpte ingen först och vi gick vidare. Efter att jag och Birgitta skilts åt skulle jag åka tillbaka till Sollentuna, men ångrade mig i sista stund, och gick tillbaka till Norrgavel och köpte kudden i alla fall. Typiskt mig!
Hittade drömmigaste ylletröjan på rea, älskar ylletröjor eftersom jag alltid fryser mer eller mindre. Lite te från NK, så är sommaren räddad. Sandaler minsann, vilket inte var lätt. Jag som haft problem med hälsporre i över ett år och nu blivit så gott som smärtfri törs inte köpa de snyggaste, och inte de näst snyggaste heller. Utan det fick bli ett par med tjocka sulor som ska skona mina hälar. 
Efter en dusch och byte till fräscha kläder cyklade jag iväg till Lukas skola. 
Vackert vid Edsviken. 
 
En skymt av slottet här i Sollentuna.
Skolan alldeles nybyggd, och fin på många sätt och vis. 
Här var det After Work och avtackning av min son, hans närmaste kollegor under de två år han jobbat på skolan hade fixat knytis. Och jag blev inbjuden, wow!
Så trevliga kollegor han har haft. Glada och intressanta tjejer och killar. Vilka fina terasser den här skolan har, som gjorda för After Work 😘 och tänk så ljuvligt för eleverna att få sitta här och räkna ekvationer och skriva uppsatser. 
Vi hamnade i släktforskningssamtal och två av tjejerna hade samiskt påbrå med en mormors far som varit renskötare i Kalix och den andra hade något likande i från Haparanda, men ingen av dem hade  besökt vårt vackra län, inte än. Jag tog tillfället i akt och gjorde så klart reklam för det vi har hos oss.
 
Skolan ligger på Malla Silverstolpes väg. Vackert namn på en gata, och denna Malla bodde på slottet som ligger intill skolan någon gång under slutet av 1700-talet. Hon fostrades av hennes mormor Magdalena Rudbeck som var en kraftfull kvinna som ensam styrde över slottet Edsberg.  
 
Efter den här trevliga kvällen cyklade vi hem, och när klockan var närmare 22.00 ville Lukas ta en promenad, han hade ju inte tränat den här dagen alls, och måste få gå av sig lite energi. Jag var inte sen att haka på. Nu ville jag utforska lite, hade sett i går att en gata här heter Runstigen, så jag sa till Lukas att den stigen måste vi undersöka. Inte för inte döper man en väg till Runstigen. 
När vägen tog slut traskade vi in i skogen, högt över takåsarna i Norrviken. 
Någon har brunare ben än sin mamma. 
Givetvis hittade vi gravar från Vikingatiden, men kanske till och med äldre än så.  Det har bott människor här redan på Stenåldern.
Här levde människor för väldigt länge sedan. 
Och än i dag lever människor på samma plats, men på ett väldigt annorlunda vis än då på stenåldern. 
 
Det som är så roligt med min yngsta son, är att han och jag gillar spännande äventyr,
de behöver inte vara så storslaget,
 vi brukar hitta intresanta saker att undersöka i vår närmiljö var vi än är.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: