Maxat, mixat och palt

Pensionatet i Piteå. 
Nästan varje sommar gör jag minst ett besök här, på Pensionatet i Piteå. Ofta med gäster, för är man många i huset är det bra att göra lite utflykter, de som vill följer med, de som vill annat gör annat. 
Mysigaste fikastället här hos oss. 
I-M i väntan på vår tur att köpa fika. I covidtid får man ha tålamod, det tar den tid det tar och väntar man på något gott så....
Massor av gott, och jag hittade en favorit bland alla godsaker. 
Ljuvligt god, med grädde till. 
Jag fikar då och då under sommaren och helt utan sans och vett. Gillar Pensionatets mixade stil av koppar och fat.
Att vi ändå valde Piteå den här dagen var nog mest för att mina gäster ville äta genuint god Pitepalt. 
Jag som värdinna har faktiskt aldrig gjort Pitepalt själv, och det är nog inte svårt, men varför göra egna just nu? Så vi valde Paltzerian i Öjebyn, som är Piteås gamla stad. Min devis är för övrigt att alla som kan läsa kan laga mat, för hur svårt kan det vara, att läsa ett recept?
 
Efter paltlunchen blev det antikt och loppis, jag hittade en superfin bänk som nu är mitt sommarprojekt. Vi har alltså maxat dagarna med utflykter, samtal om allt möjligt i livet och så klart ätit gott. Så som sommaren ska vara. Jag har läst någon sida i den bok jag just nu har intill mig och som jag ska ägna mig åt i kväll. 
 
Någon  kanske inte gillar att laga mat, 
och det är en helt annan sak 😘
Jag gillar att laga mat, för det mesta, men inte varje dag på min semester.
 
♥ Maria
 
 
 

Kommentera inlägget här: