Födelsedagsfirandet, och lite till...

Att få barn alldeles kring jul, är ju lite speciellt. Jag kommer aldrig glömma den julaftonen, ensam med en nyfödd kille på ett näst intill tomt sjukhus i Boden, veckorna innan de stängde och redan då var det nya sjukhuset i Sunderbyn i gång, men BB hade inte flyttat än. Lite kusligt, för det fanns en känsla av ödslighet i de tysta lokalerna. Någon barnmorska var i tjänst såklart, så ensamma var vi inte. 
En glad kille som föddes samma dag som vi gifte oss tio år tidigare. 
Den där bröllopsdagen  den hinner vi aldrig fira. Vad gör väl det, vi firar ju ändå och det är ju hur kul som helst, att fira en son.  
Mitt eget lilla luciatåg, som var hemma, och jag minns att de saknade sin mamma på julafton. Tänkte då, att nu måste jag köpa en Nisse eller Staffan Stalledräng till, men det har inte blivit. 
Tårtor som jag köpte på två olika ställen. Prinsesstårtan från "Lilla skafferiet", som blev en favorit hos alla. Chokladtårtan från Gammelsatd café, inte riktigt lika god som sist jag köpte den. Men helt okej. 
 
Jag köpte med mig lite annat gott då jag ändå var på Lilla skafferiet, så som saffranslängd, vörtlimpa med mera och fick som tack för allt med mig hem en förpackning pepparkaksdeg. 
Födelsedagsfirande och en son som bara önskade sig pengar, typ. Hans mål är att uppgradera sin skidpark. 
Roligt, när kusinerna kan hitta något gemensamt trots att de är i olika åldrar, även om det är ett spel med Greta Gris som väcker nyfikenhet och leder till någon form av samverkan. 
Den här skrutten börjar snart på förskola, och jag hoppas att han får det bra där i en miljö med engagerade pedagoger som ser alla barn och finns där med glädje, skapar lärande situationer, ger de där utmanande frågorna som väcker barnens nyfikenhet för att lära sig mer och mer och mer. Så klart kommer det att bli så! 
Vi har försökt ha det lite mysigt ute också, men det har varit lite för kallt för att sitta ute länge. I dag  var det -20° då jag kikade på termometern. 
Det blir ju alldeles för mycket av det goda, så för att försöka få till någon form av balans har vi promenerat, snabbt och långt. Promenera kan man göra fast det är kallt. 
Vi har våra skidor i Gränsen, så snart måste vi bara ta oss dit, så vi får hem allt. Det finns nu fina skidspår både på Luleälven och längs elljuspåret. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: