utekväll och en resa

Fick ett sms, - vill ni följa med, middag på Bryggan  - Hemmagastrons uteservering?  
Så klart vi vill!
En lördagskväll i stan, det var evigheter sedan sist. Lukas ville hänga med in till stan med oss, han hade kompisar på en bastuflotte i Norra hamn. 
Lukas traskade till flotten och vi fortsatte ett stenkast bort till Bryggan.  
Kvällen var helt plötsligt lite kyligare, tur jag hade med mig en jacka att dra på mig. 
Burgarna var inte någon hit precis. Men vi hade trevlig ändå. 
Jag och Katarina valde var sin efterrätt som räddade kvällen ur ett gastronomiskt perspektiv. Den här creme bruléen var så god.
Skoj, att få njuta av snittblommor, och lyxen att ha så många så det går att sprida ut dem på olika ställen i huset. Söndagen blev en städaundan dag och packdag. Jag fick bland annat en Sverigeresa av min man. En resa där jag får välja boende och resrutt helt och hållet.  
Att stiga upp gräsligt tidigt den här måndagsmorgonen, var plågsamt. Min man väckte mig 05.30 och jag fick verkligen tvinga mig upp, självförvållat trött eftersom jag satt uppe alldeles för länge på söndagskvällen. En kväll som hann bli natt. Efter lite frukost, åkte vi iväg, och jag sov i bilen nästan till Umeå. 
Första natten, gissa var?
Ledtråd, nästan alla hus är målade i röd slamfärg. 
Så klart ni visste, Falun!
jag tycker det var finare här nu än vad jag minns från då jag var här sist. Eller så ser jag andra saker nu än då.  
 
En del hus var inte stora förr. 
När man suttit i en bil en hel dag är det skönt att få gå av sig. Vi fick i hop över 8000 steg här i kväll. 
Jag har inte bokat något hotell för i morgon, spännande. Tänk om vi inte hittar något boende... 
 
Nåja, det löser sig nog. Vi ska i alla fall börja vår dag i morgon med ett besök på ett ställe som jag haft på min önskelista i mer än 40 år. Så många resor som vi gjort genom Sverige under alla år, och ändå finns det platser kvar för oss att se. Oftast har det inte funnits tid för allt jag velat, fast vi varit så nära. Eller så har vi haft flera små barn som haft andra behov och önskningar än vad mamman haft, och barnens behov har fått styra i det stora hela. 
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: