En kort helg i fjällen

Bättre en kort resa, än ingen alls. Ibland händer oväntade saker som förändrar det man planerat, och så blev det nu. Min fjällkompis Lollo och jag åkte upp för att vandra i två dagar, jag vågade inte ens berätta för henne att jag legat däckad i två dagar av mitt vaccin. Biljetten var bokad men inte avbokningsbar, så då åker man fast orken inte är den bästa. 
Sov halva resan upp, vilket jag behövde efter febriga dagar. 
Det är inte riktigt höst än, men snart. Den färgexplosion som snart är här är naturens sätt att byta kläder, att förbereda sig för nästa steg. 
Vi ger oss inte, inte än. Lollo har under veckan försökt boka bord på Niehku här i Gränsen, men utan resultat så klart. Nu fick vi i alla fall komma hit och äta något litet i Loungen. 
Helt plötsligt hade vi hela servicen intill oss, gulligt!
Personalen var supertrevlig och gav oss bästa servicen man kan få. 
Italienskt vin och charkuterier från Norrland. 
Lite mysigt ändå, fast det inte blev en middag nu heller. 
Konstaterar, den här miljön ger energi, jag känner mig tusen gånger piggare nu än då jag kom. 
 
Gofika på en stenhäll invid en fjällsjö, livet!
Hittade inte många hjortron, det brukar finnas massor den här tiden på året. Antingen har någon plockat, eller så blev det inte så många. 
Det är riktigt mörkt om kvällarna nu.
Här står Lukas vandringskängor som han hade behövt både i somras då de gick närmare fem mil med tält och allt, och nu i helgen då han är på fågeljakt med sina bröder, en jakt som även den blev en annan än vad som var tänkt från början. Vad han går i nu? Ett par väldigt gamla som hans far haft en gång för länge sedan. Han säger själv att de verkar vara från Finska vinterkriget. 😝
 
Vår resa blir alltså kortare än vad vi tänkt, men så är livet just nu.
Mina barns kusin och Lollos son skadade sig då han cyklar i terräng,
ni vet upp på fjäll och ner osv. 
Efter olyckan mår han bra, han hade alla skydd man kan ha och en bra cykel, men ligger på sjukhus, med fraktur någonstans. 
Så hon åker hem nu och jag åker med nästa tåg. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: