"Novent"

Fick hör av Kicki på min skola att nu i november fixar man för Novent innan det är dags för Advent. Okej, ännu en ny sak jag lär mig på min skola. Att det är ok, att börja lite innan advent för mysets skull. Jag börjar med att städa, det vanliga ni vet. Allt medan min man härjar på i vår gamla bastu, skruvar upp fler hyllor och sådant. Bastun som blivit förråd då utebastun blev klar. Ett förråd som svämmat över, för länge sedan. 
Jag får hem en amaryllislök, och planterar om den i en grön kruka från Bergs Potter. 
Det blir ett stänk av julmys. 
Joels trumset, som han nog säljer om någon är intressrad, det finns en jättestor trumma till som jag inte orkade bära ner från vår vind, men så skönt att de faktiskt nu får plats i förrådet, tills vi blir av med dem. 
Jag bar upp den gamla lampan från vårt gästrum, och när trummorna togs bort såg jag att väggen inte är målad, det har vi glömt eftersom trummorna stått här i så många år. Det var ett element här innan, men lite vit färg får vi väl fixa dit tills det är dags att göra en total make over. 
 Oj, här finns massor att fixa, men tills dess får jag nöja mig med att ha det rent i alla fall. 
Det här med att blogga, är ju lite kontroversiellt. Det finns massor med åsikter om fenomenet. En del  tycker att bloggar bara är yta. Någon läser bloggar som är nischade, typ bara inredning, eller mode eller med trädgårdsfokus Andra läser bara bloggar som lyfter något tragiskt dramatiskt. Jag vill nog mest skriva om det som är roligt och intressant i min lilla värld, och vad är det, kanske någon undrar. 
Har ni följt min blogg ett tag så vet ni redan, att jag fotar och skriver om det som är mitt liv. Men jag väljer vad jag skriver om, det finns bitar i mitt liv som aldrig hamnar här. Eftersom jag själv väljer att läsa om det som är vackert och det som intresserar mig så är det ungefär det jag också skriver om i min blogg. 
Som detta, en hyacint i en glasvas. Enkelt och samtidigt vackert tycker jag tillsammans med en Iittala lykta som ger ett så fint skuggspel på bordet. . 
Därför lägger jag inte ut bilder på vårt stökiga förråd, inte heller på hallen våran så som den såg ut i går. Det är inte intressant för mig. Det kanske kan tyckas att det då bara blir yta det jag lägger ut här, ja då får det vara så. Men allt är inte perfekt för någon och det vi ju alla, eller hur?! Det finns det som gör ont, det som ororar och det som skaver, även om vi inte berättar om det för alla.
 
Livet!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: