Gullhjärtat

Lilla Hugo! 💖
 Tänk, att vi fått en barnbarn med rött hår! Snart ska vi träffas, ååå vad jag längtar.
Den här fina tomten och haren har jag haft högt upp i flera år, men nu är mina tre "stora" barnbarn så pass stora så de inte av misstag råkar ha sönder dem. Lilla Hugo är för liten för att råka något sådant.
Den stora tavlan har en av mina vänner, Birgitta Åström målat. Jag tycker så mycket om den, färgerna så pudriga och allt utstrålar ett fint lugn. 
Den här morgonen värmde jag mandelmjölken lite mer, och det gjorde att det gick att drickan den utan att få kväljningar. Ska bli spännande att se om det ger effekt, den här dunderdrycken. 
Väggen bakom lampan har jag målat i kväll. Hittade en burk med vit färg i vårt förråd. Jag förstår redan nu att några av er läsare kommer att se att de är skillnad på färgen i sneväggen upp mot taket och på väggen jag målat. Det är en otroligt irriterande skillnad. Den färgen som finns i hela rummet, målades för 30 år sedan då jag var i Kiruna ett sportlov med våra två äldsta barn och jag var nog gravid med vårt tredje barn. Min man målade väggarna på kvällarna då han var ensam hemma.
 
Vit färg blir smutsvit med tiden, så som det blivit här. Men vi ska göra ett jättejobb så småningom här, så därav har det fått vara som det är. Målar jag mer, så kommer det sluta med att jag målar hela rummet, vilket är helt onödigt. Alltså ska jag förtränga skillnaden och låtsas som det regnar...
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: