Fixar advent

Dagen i dag!
En del kan jobba hemma, och andra blir av med sina arbeten i skuggan av pandemin. Det är inte vi i skolan som har det värst, vi har jobb och livet där fortsätter som vanligt, eller nästan som vanligt. Så klart är det oroligt för många och speciellt om man tillhör en riskgrupp och samtidigt möter massor mad barn varje dag. Statistik visar att det dock hittills är fler rektorer som blivit sjuka i Covid i Sverige än andra yrkesgrupper i skolan. Det sägs också att det beror på att vi träffar så många olika vuxna i vårt arbete. Så är det ju också, varje dag innebär massor med möten med vuxna, när allt är som vanligt vill säga. Att det är flest rektorer som blivit sjuka i Covid tror jag inte stämmer i min kommun, vad jag vet är jag den enda rektor hittills som blivit sjuk i C. Mina kollegor har nog ett bättre immunförsvar än vad jag har. 
Jag inser sorgligt nog att mitt immunförsvar inte är det bästa. Fick tips av en god vän att dricka en mugg  "Guldmjölk" varje dag. Jag dricker ju inte mjölk, kan bara inte dricka mjölk. Så jag köpte mandelmjölk, det skulle gå bra med det också stod det i receptet. Man värmer mjölken ca 2 dl och blandar i 1 tsk av kryddblandningen som består av gurkmeja, ingefära, kanel bland annat. Det var gräsligt att dricka, hu jeda mig. Ska i alla fall förska få i mig det i någon vecka framöver...
Min frukost från och med i dag. 
Här blev det adventsfint i kväll. 
Jag har flyttat runt i vårt hus då jag arbetet och suttit i teamsmöten. Rätt så skönt att kunna göra det. 
Säga vad man vill om hemarbete, men nog är det ändå så mycket mer givande att träffa människor i det verkliga livet. Men nu gör vi vårt bästa, vi måste var och en göra vad vi kan för att minska riskerna för smittspridning. 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: