Gränsen i maj 2020

Märkliga tider, så tyst och stilla det är här i Riksgränsen. Det kan vara tyst och stilla här ibland, men sällan i april och maj. För då är det oftast massor av skid- och skotersugna norrmän, finnar och så alla vi svenskar som trivs och hänger här. 
Vi kom hit till "Narnia, där evig vinter råder" mitt på dagen i dag. Tyst och helt magiskt vackert. Men inga norrmän och inga finnar. 
Massor av det vita fluffet som man ser är ett blött fluff. Kommer värmen, så försvinner nog det mesta rätt så fort ändå. 
Vi hade inte tänkt åka upp, det var så mycket vi hade att göra hemma...men så blev det hastigt ändrade planer. 
Resan gick så mycket snabbare än vad den brukar, det är ju ändå kring 49 mil att köra. Jag hade möten via teams i min mobil, vilket gick så otroligt bra. Några gånger tappade jag täckning, en yttepytte liten stund, men i det stora hela fungerade allt. Ett möte tog en timme, och helt plötsligt var vi i Kiruna. 
I Kiruna var vi vid lunchtid, och stannade på Spis för lite mat. 
Fisk- och skaldjursgryta. Mums!
De hade 20% på alla teer, alltså passade jag på att köpa lite. Till och med ett glöggte, smakar säkert bra även till midsommar...
Madde hade möblerat om när de var här. Så fint och fräscht. Men soffan, ojojoj, den är sliten efter åren som gått. Ska köpa en ny snart. 
Jag älskar fönster, speciellt stora som det här. Det blir som en vacker tavla, en tavla som ändrar sig från dag till dag. Snö som motiv, tja det är väl fint det med.
Kvällssol över fjälltopparna. 
 
Undrar när den blomstertid nu kommer, kommer här,
om den kommer...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: