Vårstädning ute

Så ljuvlig dagar vi har nu, sol och varmt. Även om jobbdagen rinner iväg i en hiskelig fart inomhus så ger de här fina dagar lite extra energi. Planen hemma för den här veckan är att kratta vår gård, jag glömde bara en liten detalj, att vi hade planeringskväll med några pedagoger på vår skola på måndagkväll. 
Vi började med middag på skolan, och lite jobbprat för att sedan ge oss i kast med utvärdering, och planering. 
En räksallad från Le Croissant fick det bli.
När jag sedan kom hem efter den långa arbetsdagen var jag alldeles för trött för att kratta. 
I dag blev det i alla fall en vanlig arbetsdag, men för att inte spilla tid på matlagning fick det bli hämtmat till middag. Tips på olika bra saker att äta och göra får man på min skola, bland annat var man köper bra hämtmat.
Jag fick veta att en ny Thairestaurang öppnat i Boden och att den ligger rätt till för mig då jag kör hem. Så idag fick det bli middag från stället jag inte vet namnet på. 
Jag valde två av deras populäraste rätter. Så gott! Fem plus till maten och fem plus med stjärnstänk till de två trevliga kvinnorna som arbetade i restaurangen. Jag blev serverad en kopp te medan jag väntade på min mat, bara den koppen ger dem flera av stjärnorna. Efter middagen har vi stökat på ute på vår gård, och kanske en tredjedel är krattad nu, och så fint det blir ändå av bara lite krattning. 
Boktips, den här är läsvärd. Protagonisten - Queenie är en ung tjej som försätter sig självmant i situationer som skadar henne både fysiskt och psykiskt. En komplicerad tillvaro trots att hon faktiskt har ett drömjobb som hon dock försummar, och en förmåga att välja fel killar om och om igen. Låter kanske trist, men det finns humor i allt elände vilket jag uppskattar då jag väljer litteratur. 
En sak jag gillar, är att sitta ute och läsa. Gärna med något gott att dricka intill. 
Hoppas att vädret vi har håller i sig hela veckan, och hela helgen!
 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: