Ljuvliga lördag

Ännu en solig lördag och väder så man svimmar av välbehag. Kan det bli bättre i dessa Coronatider?!
För ska vi försöka hålla oss hemma så mycket vi kan, så är det en skänk från ovan, att vädret tillåter utomhusaktiviteter. 
 
Jag tog på mig skidorna tidigt den här förmiddagen och gav mig iväg ut på isen igen.
Så isiga spår, men det går snabbt. swish så är man framme på Tomholmen.
Jag orkade mer den här lördagen, än vad jag gjorde för en vecka sedan. Alltid något att glädja sig åt förutom vädret då. Min man som lämnat alla sina skidor i Riksgränsen stannade hemma och städade. Han tyckte att jag behövde komma ut i friska luften, för om jag skulle stanna hemma så hittar jag bara på fler saker att göra och då får han inte någon lugn och ro, sa han. 😳
Väl hemma tog jag ett varmt bad i ett nystädat badrum. Solen sken in och solkatter svepte fram över kakelplattorna. 
Ljuset blir lite för brutalt med tanke på att allt syns, som man inte vill se. T ex dammiga fönsterrutor och fläckar här och där. Tröstar mig med att det nog är så hos alla just nu. 
 
Arbetsveckan flöt på rätt så lugnt ändå, några fundersamma föräldrar som hört av sig och önskat att jag stängt vår skola. Varför undrade jag då, vi har ju inga konstaterade fall av Corona på skolan. Men det är många föräldrar som arbetar inom Försvaret, och där finns tydligen någon som är isolerad p g a Corona sa någon orolig. Vi hanterar allt som sker så olika och jag har bara förklarat att vi följer de råd som ges och de direktiv som vår skolminister och vår huvudman ger oss. 
På förskolan hade vi stängt i går, men inte på grund av Corona utan för att pedagogerna hade planeringsdag. En dag som var inplanerad sedan två månader tillbaka. 
Vi åt lunch på Norrigården och valde den restaurangen för att de inte har buffé. Lite försiktig kan man ju ändå vara.
 
Vi har fått restriktioner från vår arbetsgivare, inga tjänsteresor utanför Norrbotten tillåts, och för resor utanför Bodens kommun måste vi få tillåtelse av vår chef. Okej, då får jag inte åka hem tänkte jag först, eftersom jag bor i en annan kommun. Men jag slipper sova på skolan sa min chef, vilket glädjer mig. Min mamma ringde nyss, och hon som är 85 år är inte det minsta orolig över Corona sa hon, så klart. Hade inte förväntat mig något annat, för sådan är hon. 
 
 
Och alldeles snart ska vi åka till Piteå, jag och min man. Våra vänner sedan snart 40 år tillbaka bor där, och har bjudit oss på middag i kväll. Det var sååå länge sedan sist vi träffades så jag ser verkligen fram emot detta.
 
Det kanske finns en mening med allt som sker nu, 
vi ser andra värden i livet och tar vara på det bättre än tidigare.
Njut av dagen och helgen mina vänner!
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: