Flyttstök igen

På fredag fick vår dotter Frida med familj flytta in i deras nya hus. Så efter skolavslutning och annat jox på jobbet åkte jag hem och vi packade ihop det vi kunde i våra bilar, åkte till deras hus och började packa upp och ställa i ordning. Jag öste på i ett högt tempo fram till 21.30. Då hade vi hunnit en bit, men en hel del återstår.
Axel hade fått såpbubblor av sina fröknar i förskoleklassen i skolavslutningspresent. Så han höll till på altanen tills hans "brorsor"dök upp. Sedan var det husvisning för brödernas vänner som svepte igenom huset i parad, små fina gossar i olika storlek. 
Ett fint kök och vardagsrum i ett hus från 1950-talet. På femtiotalet byggde man fortfarande med gediget material. Avskalat och befriande rent på något vis. Kvadratiska fönster. Rejäla fönsterbrädor i marmor. 
Axels rum, tapeten blev en "snackis". Jag och Frida tyckte den var si så där. Axel tycker den är fin och hans morfar tycker så klart som Axel.
Garderobsdörrarna är såå femtiotal. 
Trappan ner till källarvåningen. 
 
Att packa upp porslin, diska och ställa in i skåp är väl en av de bättre sysslorna då man flyttstökar. 
När jag blev lite uttråkad av att plocka fram kopp efter kopp ur prassligt tidiningspapper började jag fota det ena och det andra. Glöggmuggar och en fin grön skål som jag gav Frida i present en gång. 
De blå temuggarna från Gustavsberg har jag också gett Frida i present, förmodligen för mer än 15 år sedan. 
Bordet, det första som Fridas pappa, min man köpte då han flyttade till sin första lägenhet. Benen är dock utbytta av Frida. Stolarna som jag "loppade" i somras och som Frida sedan fick av mig och målade. 
 
Ett hus blir sakta ett hem. I dag åkte vi till dem igen, nu med det sista de stuvat in i vår bastu. Trodde vi i alla fall. Men när vi kom hem såg vi lite till som inte är vårt. Det får bli vad vi tar med oss nästa resa. I dag tog vi även med oss vår gamla PH lampa som vi haft i vårt förråd i något år nu. Den kommer att passa fint ovanför köksbordet här. 
 
Nästa gång jag tittar in här ska ni få se bilder från min nu färdiga klädkammare, jag blev så himla nöjd!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: