Årets första arbetsvecka

Efter fyra arbetsdagar känns jullovet långt borta. Intensiva dagar med massor att ta tag i. Tränat tre kvällar den här veckan, förmodligen galet ambitiöst, har träningsvärk i varenda muskel i kroppen. Samtidigt som det gör så gott för min kropp. 
 
På jobbet har det hänt mest bra saker så här långt. Vi planerar vitt och brett och siktar högt, tjoho!
En ny kvalitetsutvecklare har vi fått, så himla roligt! Sara, till vänster som ska stötta mig i att utveckla vår skolas pedagogiska arbete med allt vad det innebär. Alltså drar vi igång med fullt ös, här med Maria, som är skådespelare och skriver en ansökan till "Skapande skola" för att kunna genomföra ett lärorikt projekt med våra elever till hösten. Vi har också fått en inbjudan till ett annat projekt som kan bli riktigt spännande, men det kräver en hel del arbete innan man ens vet om det är genomförbart. 
Blev så överraskad i dag då jag fick en fin present av Yourdanos som bara har en vecka kvar att jobba hos oss på sin "Extra tjänst", som hon fått ha i två år. "Extra tjänst" är en arbetsmarknadsåtgärd för dem som har uppehållstillstånd men inte fått något jobb på annat vis. Nu ska hon fortsätta sina studier för att så småningom kunna arbeta inom vården. Vi har också köpt en fin present åt henne, som hon ska få om en vecka då vi avtackar henne. Yourdanos, en gullig ung kvinna som kommit helt ensam med sin dotter till Sverige som flykting. Jag hoppas så att hon klara av sin utbildning och får ett arbete så att hon kan bygga ett liv här i vårt land för dem två.
Efter jobbet i dag åkte vi in till stan med Axel, jag och min  man. Det är ju rea överallt och vi shoppade lite åt Axel, sådant som i alla fall vi tyckte att han kan behöva. Sedan var vi hungriga och trippade Storgatan fram till "Le Croissant". 
Vi valde pasta alla tre. Axel en med kyckling och jag den som är lite spicy med kräftstjärtar. Så mysigt, att i lugn och ro få ta del av Axels tankar om skolan i stort och om den här dagen då de dansat ut julen på hans skola. Han sjöng lite åt oss om rävar som raskar över isar mellan tuggorna. 
 Mätt och belåten och dags att åka hem, då kom Axel på att man nog kunde fika i stan. Han hade redan fått köpa en superfin "säl" på BO:s att ta med hem. Han började med att frågade mig om jag kanske skulle dricka te snart. Vi ville åka hem sa vi, då bjöd Axel hem oss på fika och tyckte att det nog kunde vara klokt om vi köpte med oss fikabröd till mormor och morfar också. Hans mormor är inte så svår att övertala, inte när det gäller fika. 
 
På BO:s valde Axel den här snitsiga sälen. Semlorna var slut, när jag precis bestämt mig för att jag kunde unna mig en efter veckans alla träningspass. Skam den som ger sig, i jakten på semlor. Slut var de i alla fall på flera konditorier en fredagskväll i vår semleätande stad. 
 
Vi stannade till på ICA, och där fanns det två semlor kvar i en kartong i kylen. 
Axels mamma som fått lite egen tid den här eftermiddagen satt och åt sin middag då vi kom. Jag delade min semla med Frida, för det gör ju alltid en mamma så klart. Den var inte dålig men inte den godaste jag ätit kan jag väl säga. Efter den mysiga fikastunden åkte vi hem och såg på Skavlan igen. Hur många år har jag följt detta program? Inte slaviskt, för TV är inte prio i mitt liv. Men då inte något annat spännande händer och när jag inte har en bok att läsa kan jag titta på TV, men väljer med omsorg vad jag ser. Ungefär så...
 
Nu tänkte jag faktiskt se Äkta Billgrens på SVT play. Jag läser Elsas blogg minst en gång i veckan, och gillar att hon uppdaterar den så ofta, med fina bilder och texter som känns så genuint ärliga.  
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: