lördagsfin

Oj, så många steg man får i sin hälsoapp när man strosar omkring på Stockholms gator. Närmare 20 000 steg per dag! Att vi sedan tränat på hotellets gym är en bonus. Behövs verkligen då man är på resa och äter mer än gott varje dag. 
På lördagsförmiddagen tog jag och mannen tunnelbanan till Söder. Jag hade planer för dagen som jag fick ändra på då vår son hade träning från 10.20-13.20, både fys och is och i Sollentuna. Det innebar ju att han skulle dyka upp rätt så sent och då valde vi Söder istället. 
 
Vi klev av vid Mariatorget och jag trippade in och ut i alla affärer som lockade med något intressant. 
Gillar alla de små affärer som inte finns på andra ställen än i Stockholm och andra lika stora städer. Som den här med bara serietidningar. 
Den här antikaffären drevs av en trevlig kvinna som sa att all hennes tid gick till att ha det fint i affären och att fylla på med nya "gamla" varor. 
Blås och Knåda, på Hornsgatan har alltid fin keramik att titta på.
Solsken och 20° varmt, till sist blev vi trötta av att vandra runt, så vi satt nog i en timme minst och väntade och väntade på att Lukas skulle dyka upp.
Till sist dök han upp och bar snällt sin mammas tunga väska resten av dagen. 😍
 
 
Jag tyckte Lukas behövde se annat än Östermalm och Stureplan, så vi vandrade runt på Södershöjder bland de riktigt gamla husen. 
Lukas var hungrig, som vanligt efter att han tränat. Alla Stockholmare var också  hungriga visade det sig. Så vi fick gå runt ett tag tills vi hittade ett ställe med sittplats och hyfsat god och mättande mat till gossen. Den här cidern har jag aldrig druckit tidigare, men det var riktigt god. 
 
Innan vi lämnade stan strosade vi ner till Gamla stan och "Under Kastanjen".
Mitt favoritställe i Gamla stan. Lite kaffe och te innan vi åkte tillbaka till Solna och vårt hotell vi hade bokat för helgen.
Skippar man Västerlånggatan så är det magiskt  att vandra runt inne i Gamla stan i de trånga gränderna. Jag älskar att studera alla detaljer på husen här. 
Himlen var bedårande, dagen hade varit ljuvlig och vi var rätt så trötta då vi åt vår middag på våning 25 på vårt hotell. 
Vi åt fisk och skaldjursgryta. Pratade pedagogik och psykologi mellan tuggorna. Lukas summerar sina första två månader här och konstaterar att han trivs bra med att bo i Sollentuna och att jobba med barn på en skola är otroligt roligt. Jag blir så himla glad när han säger just det!!! 
 
Söndag och match igen innan vi flyger hem. Ishallen i Sollentuna är isande kall, så jag måste ta på mig varmt även om det inte är speciellt kallt ute. Eller lager på lager, vi får se 😜
 
 
 
♥ Maria  
 
Kommentera inlägget här: