Höns som kacklar...

Att bo på landet med närheten till stan är fint.
En eftermiddag blev det en cykeltur med barnbarnen. 
Första stoppet blev ett långt sådant hos fåren och hönsen några hundra meter från vårt hus. 
De matades med gräs. 
När vi fått veta vad alla fåren heter och hur gamla lammen är och lite till, så cyklade vi hem. Hemma ritade vi hopphagar och regnbågar på gatan utanför vårt hus med gatkritor. Sedan var det någon som råkade rita på någon annans hage, tårar och hämnd. Nu blev någon annan  ledsen och skulle flytta till Umeå, oj oj oj vilken rysare! 
 
En svettig mormor/farmor försökte agera fredsmäklare, tills föräldrarna dök upp. Då ville de rätt så kvällströtta barnen inte sluta leka med varandra. Nu rann tårar för att de var tvungna att åka hem, var och en till sig. Den lika trötta farmorn/mormorn letade fram penslar och färg. Avstressande om något, att måla.
Här är resultatet, ett nymålat pottskåp som nu får agera nattduksbord. Har skickat efter små knoppar till dörren och lådan. 
Jag blandar stilar som ni ser. Nytt och gammalt i en salig röra. Det här gamla skrivbordet köpte jag för drygt 20 år sedan av Karin, min kusins sambo. De fick då bli grönt, och efter att Joel ritat vid det bordet i flera, flera år var det rätt så slitet och hamnade i ett förråd. Nu har jag sandpapprat och målat om det i samma gråa färg som nattduksbordet. 
 
Böckerna på golvet, är en massa barnböcker som jag inte riktigt vet var jag ska ha. Det kanske får bli en hylla på väggen, vi får väl se. 
 
När jag får semester har jag tänkt rensa upp i ett rum som ska byggas om till toalett. Jag längtar faktiskt efter att få sätta tänderna i ett nytt projekt 😜
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: