Lite från helgen som kom och gick...

Vi har verkligen njutit av vår vecka i Gränsen, trots hårt arbete. Min två äldsta killar och min man var väldigt, väldigt trötta på fredagskvällen, och då var nästan allt arbete klart som var planerat för den här veckan. 
 
Mina killar har fiskat på kvällar och långt in på natten.
-Det är livet, säger de och ser så nöjda ut. 
Jag började städa på lördagen inne, och i trapphuset. Helt plötsligt fanns det plats för alla vandringskängor i trapphuset, och lite mer luft i hallen. Även om det inte är klart, flyttade jag över en del. När vi kommer för att måla etc, får jag väl flytta tillbaka kängor och annat bös. 
Skönt med lite mer yta.
Jag är så glad för att jag fick in de här två fönstren, för även om de är små så gör det en hel del för helheten då man kliver in genom ytterdörren, och ändå får en glimt av naturen utanför. Visst, på vintern då kommer de att vara bakom massor av snö. Men jag kan skotta fram dem 😀 😅!
Lördagen var helt gudomlig, sol sol och sol. Lukas hade lite tid att lyssna på poddar, mellan städning av byggskräp. Nu skulle släpvagnen lastas med de som blev över efter bygget. 
Gustav fick också en liten stunds avkoppling innan hemfärd, han har en familj hemma som längtar efter honom. Lilla Olivia har ringt och sagt att hon vill att de ska ut och cykla när hennes pappa kommer hem. Lillhjärtat!
Jag hade lite tid att läsa och sippa på te, en kort stund i alla fall. 
Att fixa teet i en pressokanna är en hit. Det blir så gott. 
På kvällen efter bastun skålade vi med bubbel. Nöjda efter veckans arbete. 
Oväder på G. Åskan mullrade bakom Vassitjokka och en halvtimme senare öste regnet ner och det blixtrade än här och än där. 
När smörblommorna slokade, hittade jag lite ängssyra intill vår lägenhet och ormbunkar en bit upp på fjället. Fint i all sin enkelhet.
Så fort kan vädret vända. Mysigt att få vara inne och beskåda allt, men vi funderade givetvis över hur Joel och Lovisa hade det ute på fjället. De hade haft åskan nästa rakt ovanför och sett hur blixtar slog ner inte långt från dem, huva så läskigt!
 
Nu är vi hemma igen, har packat upp och börjat rensa ogräs i min lilla rabatt.
27° varmt, och jag satte mig inne en stund, skönt med värme...
även om jag blir snurrig 😎
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: