Det har hänt massor...

Vårt bygge börjar bli något att räkna med. Vi byggde in trappen till vår lägenhet som löper utmed husets gavel under en sommarvecka 2017. Sedan har vi gjort annat, tror jag. Förra sommaren var vi här ett par dagar och ventilationen till lägenheten som kommer in just där ovanför trappen skulle nu dras genom trapphuset. Men fortfarande var det bara ytterväggar. 
Inte längre, för nu har vi isolerat väggarna och innerväggarna är på plats. Ventilationen är inbyggd, det ser ni där det är två "lådor" på var sin sida av trapphuset. Just nu, 21.30 på fredagskvällen kom de in och den provisoriska trappen är på plats. 
I morgon ska vi städa upp efter bygget. Massor av bråte som ska lastas på släpvagnen. 
 
Mellansonen Joel och hans flickvän Lovisa har börjat den här dagen med vandring till Trollsjön. På eftermiddagen har de packat om sina ryggor och är nu på vandring lite mer än en mil åt något annat håll med deras goda vänner som kört upp hit idag. De ska sova i tält och kommer inte tillbaka förrän på söndag är planen.
Idag kom sommaren hit med besked. Sååå skönt!!!
Lukas och jag har fått serva byggarna under dagen. Handlat och lagat mat.
Lukas har sprungit också när det var som varmast. Jag avstod. Får ta tag i det igen då jag kommer hem. 
Jag hittade ett gott te på SPIS i Kiruna. Ett ekologiskt från Teministeriet i Malmö. 
Något att läsa köpte jag på Kiruna bokhandel, efter lästips av Kajsa.
Lukas och Gustav for iväg med kanoten i går efter en lång arbetsdag för Gustav. Förstår inte hur han orkar, bygga i mer än 12 timmar och sedan fiska till 02.00 på natten?!
 
Vi har inte kunnat se på TV alls sedan vi kom. Telia säger att åskan har slagit ner här någonstans, och att de skulle fixa felet till i går. Det har visst gjort det, men vi har inte hunnit se efter om det fungerar nu för det finns så mycket annat att ödsla sin tid på. 😍 
Mitt favorithörn här. Dricka något gott med gulliga vänner en soliga eftermiddag på våren efter en skidtur, är gott. Fint är det också att sitta ensam här när man  fastnat i en bra bok.  
 
Jag längtar faktiskt hit redan, innan jag ens åkt.
Vill börja måla väggarna!
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: