Vardagar

Onsdagskväll, och jag lyssnar lite halvt på det som sägs på TV. Diskussioner om den kommande regeringen avlöser vädret som lovar kallare till i morgon. Tjejhockey helt plötsligt och någon säger att det är den idrott som växer snabbast just nu. När jag gick på högstadiet spelade jag hockeybockey ibland på friluftsdagarna.  Vi var både tjejer och killar från årskurs 7-9 som spelade tillsammans, och det var superroligt minns jag. 
Till kvällsteet plockade jag fram de här kopparna som finns på en hylla hos mig. "Fika med farmor", heter de och är en hyllning till designerns farmor som var en levnadsglad kvinna. Det är fyra muggar med olika motiv som speglar hennes farmor så som hon minns henne. Roligt, när man får en liten historia med då man dricker sitt te. 
 
Ni som känner mig vet ju att jag blir less på att dricka te ur samma kopp dag ut och dag in. Alltså har jag några olika, att dricka ur 😍
När jag kom hem efter jobbet i dag sa mannen att vår som skulle till sin flickvän i Piteå. 
-Då lagar vi ingen middag, sa jag snabbt. 
-Men vi måste äta något, sa min man snabbt.
Jag tror att han var rädd att jag skulle rationalisera bort just den lilla biten i vårt liv då vi inte har något barn hemma att ta ansvar för när det gäller mat i alla fall.
- Okej, sa jag middag ute på något enkelt ställe så här mitt i veckan då.
Det blev vår kvartersrestaurang här i byn.
Rätt så skönt ibland att bara strunta i alla vanliga rutiner. Vi pratade om hur vi haft det i dag på våra respektive arbeten. Det är inte så ofta vi pratar jobb hemma, inte jag i alla fall. För mig är det rätt så skönt att bara få lämna mitt jobb och mina tankar om jobbet då jag är hemma. Så har det alltid varit för mig. Däremot när jag springer, kan jag reflektera över jobbsaker. Oftast är det då mina bästa tankar väcks.
 
Nu är det för kallt för att springa och mina nya skidor står oanvända i hallen, hoppas det blir mildare till helgen så jag får testa om dem. Jag köpte vallningsfria, fast jag inte hade tänkt det till en början. Men försäljare pratade så gott om dem med skins. Så nu är jag supertaggad för att komma ut och åka med dem. 
 
Såg ni förresten det fina programmet och Dagny 106 år? Vilken kvinna!!!
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: