Städat bort julen, nästan

Så fort jag vaknade till på riktigt den här söndagsmorgonen började jag plocka bort allt vad jul är. Inte julgranen, tyvärr. Min man som är så himla mån om traditioner vill inte ta ut den innan tjugonda knut. Lycka till, säger jag som ser högar av barr under den i och för sig rätt så gröna gran vi fortfarande har. 
En rätt så ny vas för mig, i den här olivgröna färgen. Flower från Marimekko. Jag har en i rosa sedan något år tillbaka, den är lätt att placera var som helst, som här på kakelugnen.
Amaryllis är väl julens finaste blomma!
Den här blommade första gången kring första advent. Sedan ställde jag krukan i två veckor på vår glasveranda, så att den inte skulle blomma sista gången innan jul. När jag tog in den i värmen var den lite seg, den växte på längden, men blommar först nu. Krukan är liten och blommorna tunga, så jag klippte ner dem.
Så nu står de fint i en vas.
Vackert, innan vi kör igång med tulpaner igen.
Gott, att smaska på, en superkola innan träningen och efter allt stök med att plocka bort ljusstakar och stjärnor.
 
I morgon är det dags för jobb på riktigt, för då är alla tillbaka igen på skolan. På onsdag börjar eleverna och då är det kring 20 veckor av intensivt arbete fram till sommarlovet. Många pedagogiska  tankevurpor och psykologiska dilemman kommer att avhandlas innan dess. Passionerade kunskapsdispyter, är en del av det mest spännande då tid finns för det, och tid har vi ju, bara vi använder den till rätt saker...
 
Jag ser fram emot en spännande termin!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: