Myser in helgen

Har ni sett SVT:s miniserie Systrar? Om inte, så gör det!
En superfin historielektion om hur livet var 1968, eller kunde vara. Jag hade bara önskat att det fanns fler avsnitt att se av den. Den lär finnas på SVT Play till slutet av januari.
Den här eftermiddagen, trots att det är en riktig mysfredag, hade ingen i min familj ork eller lust att laga en god middag. Så det blev hämtmat från Råvara (Jag är inte sponsrad, i fall någon skulle tro det). Gott som bara den. En Smögen och två Spicy bokébowl. Vi tre delade lite hur som haver på de tre rätterna. 
 
 
En hel arbetsvecka försvann i ett virrvarr av möten och administrativa uppgifter. Uppgifter som tenderar att öka. Det blir mer och mer som läggs på rektors ansvar.
-Det tar bara några sekunder, säger någon glatt och rycker på axlarna, lyckligtvis omedveten om allt annat som händer på en skola under en arbetsdag. 
 
Eller???
 
-Jag bara undrar, vad är min viktigaste uppgift?
 
En gång för länge, länge sedan i en annan tid så var det en hård debatt om rektorer var ansvarig eller inte för parkeringsplatserna på skolorna. Jag minns inte hur det hela slutade, tur är väl det. 😝
 
Jag gör det som beslutas att jag ska göra, så länge jag inte riskerar att tappa mina etiska - humanistiska värderingar och glömmer bort varför jag en gång besutade mig för att ta det jobb jag har. 
 
Om jag tar ett jobb, bara för att få pengar och makt, då har jag tappat min själ! 
Så här började jag min mysfredag, efter middagen. Sunt och gott!
Sedan kom min man och la en ask med kolor från Pärlans på bordet, aj, aj aj.
Vi öppnade asken för en vecka sedan tror jag, och det fanns kvar en del gott.
Det här är ett tips, koka knäck och häll i smulor av polkagris, så gudomligt gott! Godare än Pärlans kola.
Jag vann den här fina skålen med hemkokt knäck kryddad med polkagris då vi hade en liten julfest hemma hos min kollega Annevi före jul. Det var Jenny som fixat allt det goda, och till nästa jul måste jag komma ihåg att göra sådan knäck.
Om ni tror att jag bara gottar mig, så vill jag kontra med bildbevis på att jag också tränar 💪
Monika ovan och Sandra till höger på bilden nedan är två av de tre instruktörerna på den Body Workout som jag går på två dagar i veckan.
Till vänster, min fina dotter Frida. Hon tränar med oss då hon kan, det vill säga då hon har barnvakt åt lille Axel. Hon kan också träna på gymmet på sitt jobb vilket hon gör, och det fungerar bättre för en ensamstående mamma. 
Mina fina amaryllisar hade tippat en dag när jag kom hem från jobbet, stjälken hade gett vika på mitten.  Då klippte jag av dem, och det blev ju rätt så fint ändå 😊
 
Nu, Skavlan och jag tänker inte somna före midnatt...
Jag önskar er alla en fin mysfredag!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: