Mörkaste dagen

Jag kan ju bara konstatera att den här tiden på året är en av de mysigaste, men samtidigt börjar min kropp sukta efter solljus. Då är det skönt att vila i vetskapen om ljusets återkomst.  
Jag tror att vi kan ha en av de allra största julgranarna i vår kommun, men utan ljus. Min man vägrar fixa ljus i den, så dår får den stå där i all sin prakt utan ett enda ljus. 
Vackert med lite vit snö. Hoppas nu vi får några minusgrader så vi får behålla den.
Med barnen hemma, är det lite som det var förr. Så jag fixar frukost åt många och tänder ljus.
Joel äter i alla fall frukost med mig en stilla morgon. Sedan vaknar huset sakta till årets mörkaste dag. 
Njuter av stillheten, och vet av erfarenhet att den är kortvarig. När alla vaknat och frukosten åkt in och ut ur kylen några gånger så som det brukar vara hos oss då alla är hemma, ja då satte jag igång med dagens bestyr.  Först fixade jag sillen till julafton.
Äppel och currysill.  Sedan ringde Gustav, vår äldsta son och sa att hans dotter Olivia hade packat sin ryggsäck och skulle komma till oss, för en dag i Humlesurr. Så roligt, sa jag och en halvtimme senare klev hon in med allt som behövs ifall hon kanske till och med sover över.
Det är nästan nollgradigt ute och bästa kramsnön. När Lukas vaknade fick han agera lekledare till Olivias stora glädje. En snögubbe hade de fixat medan jag var i väg och handlade sådant som jag glömde i går.
Min man hade tur, han hittade en gran och en som var både tät och luktar så där juligt som en gran ska lukta. Olivia fick klä granen. Vi har trillat köttbullar och min man har fixat revbensspjällen så som han alltid gör. Det är ju bara bäst när julafton ligger på en tisdag, det känns så mycket lugnare då, dagarna innan. 
Provsmakar, och de smakar precis som det ska.
Olivia älskar att rita.
-Jag ska bli konstnär när jag blir stor ,sa hon medan hon ritade.
Kvällsfika, för lillskruttan sover över här hos oss, och ringde bara mamma och pappa en, eller kanske två gånger för att säga god natt. 
Nu måste den här trötta farmorn nog också gå och lägga sig. I morgon väntar en intensiv dag, då jag ska vara barnvakt i någon timme för Olivias lillebror också. Jag har nämnligen bokat Escape room för mina barn, eftersom vår yngsta son fyller 20 år i morgon, och då brukar vi göra något roligt tillsammans, något vi gjort sedan han var liten. Bowling, spa eller något sådant. Men det är inte lika lätt att fixa det nu, med alla barnbarn också. Så i morgon är jag barnvakt så får de roa sig själva. Tre av fyra eftersom Frida jobbar. 
 
På eftermiddagen blir det familjemiddag hemma och då firar vi tillsammans att Lukas blir 20 år, och att vi varit gifta i 30 år...det firar vi nog någon annan gång. Varför fira allt på en och samma dag, när man kan fira fler gånger om man sprider ut det lite.😜 
 
♥ Maria
 


Kommentera inlägget här: