Luciadagen

En hysterisk arbetsvecka lider mot sitt slut, med Lucia, fredag den 13 som final på skolan.
Innan första framträdandet var det så där spännande som det ska vara innan man möter publiken. Massor av fjärilar som fladdrade i de små magarna. 
Glitter som ska runt midjan och håret. En tomte letar febrilt efter sitt skägg, Fröknarna Karianne och Jenny hjälper till både med det ena och det andra med lite högre puls än vanligtvis. Fröknarna Camilla och Magda,
har  tränat med eleverna i flera veckor inför den här dagen, den finaste högtidsdag vi har i vårt konstiga land - att fira ett italienskt helgon! 
Vilket enormt arbete ni lagt ner, för barnen sjöng så vackert och allt blev så himla fint!
Lucia - ett vackert svenskt påhitt!
 
Vi har fått lov av föräldrarna att lägga ut bilder av skolans Luciatåg.
På förskolan var jag in en sväng på eftermiddagen då de hade sitt fina framträdande. Så gulligt, med små lucior, tomtar med mera. Föräldrarna här har inte förbjudit fotografering med mera. Där vågar jag ändå inte lägga ut bilder, eftersom min chef bestämt att ingen förskola får lägga ut bilder på årets Luciafirande. Man får ju vara lite lydigt ibland också 😜
 
På bild, min frissa, gulliga Ann-Sofie som har sina barn på vår förskola. 
Det var lugnt på skolan på fredagseftermiddagen. Roligt var att Lotta kom på besök på vårt fritids. Lotta är kvalitetsutvecklare för Fritidshemmen i Bodens kommun. Lotta höll i några roliga aktiviteter innan hon tog helg. (Det blåa är för att jag inte vill lägga ut bilder på barn när jag inte vet om det får finnas på sociala medier).  
Sååå glad jag blev då jag kom in på mitt kontor och hittade en julklapp där från personalen på skolan.
Jag hade inte tid att öppna paketen, hade inte ens tid för lunch, vilket är rätt så vanligt. När jag kände att blodsockret var lågt värmde jag en soppa jag hade med mig, tänkte snabbt slänga i mig den innan nästa möte, meen, den kallnade innan jag fick tid att äta. Vad gör väl det, 😍 när man får så fina paket! 
När jag kom hem hade vi - jag och min man två timmar till att fixa allt innan våra vänner skulle dyka upp för en after work. Det flöt på som en dans, vi är faktiskt ett grymt team då vi verkligen måste!
Här väntade ett annat paket på mig, från Axel. Så himla gulligt, med presenter som små flinka fingrar knåpat ihop på skolan. Mormorshjärtat slår dubbla slag av den omtanken!
Katarina och Janne dök upp och då var allt fixat och klart, tadaaa!
Blossas traditionella starkvins glögg var vår välkomstdrink. 
Efter en god taccopaj blev det efterrätt, cheesecake serverad i glas. 
En mysig start på en fin helg med kloka, roliga vänner!
 
Det är lördagseftermiddag nu, och snart ska vi iväg på julfest till andra fina kloka vänner. Måste nog börja fixa till mig lite...
 
♥ Maria
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: