små projekt

Jag gillar att ha små projekt på G ibland, om jag inte är mitt i något stort vill säga. 
De här fyra stolarna köpte jag för drygt en månad sedan. De stolar vi har i Riksgränsen tycker jag om, men de är inte så sköna att sitta på. De tre målade bestämde jag genast att jag ska måla om när tid finns. 
Jag gillar den nätta och raka modellen på de gamla vi har. En av dem är tyvärr trasig, så något annat behövdes hit. 
 
När vi kom hem från vår Skottlandsresa drog min man iväg på nya äventyr och jag blev ensam hemma ett par dagar. Tid för barnbarn och för att fixa stolarna. På lördagen satte jag igång, jag slipade utomhus med munskydd på tills jag var yr i huvudet. Frida och Axel kom förbi, och Frida kom på att stolarna skulle passa väldigt bra hemma hos dem. Då var jag precis klar...😳
Den här gamla mjölkpallen köpte jag också samtidigt som stolarna. 50 kr för en pall med ett bomärke inristat som skvallrar om en annan tid och en annan värld. Jag drog försiktigt med slipmaskinen över den också. Bomärket vill jag ha kvar. Den oljades in och fick flytta in i vårt badrum.
Jag städade badrummet, och flyttade runt den lite innan jag hittade en plats där den passade. Under tiden funderade jag över stolarna, och ringde sedan till Frida och sa att hon får ta dem. Ni vet ju hur man är som mamma, ni som har barn.
 
För minst ett år sedan hittade Frida vårt första köksbord, som jag och hennes far köpte en gång för väldigt länge sedan. De stod då när Frida hittade bordet hos min mamma som lånat det under några år och sedan förpassat det till förrådet. Ett runt, tungt köksbord med skiva i massiv furu. Vi tog hem det till vårt garage, för Frida hade en plan då att slipa bordet och byta ben på det. Sedan har bordet glömts bort, ända tills i går när hon fick stolarna av mig. Så i går var det hon som slipade bordsskivan. Under tiden cyklade Axel iväg med sin morfar ner till älven på en fisketur. 
När skivan var slipad baxade vi den hem till dem. Min man behövdes, för den här skivan väger ton. Först tänkte Frida måla både bordet och stolarna, men när vi skruvat lös benen från hennes gamla bord och satt dem på den här skivan kändes det inte nödvändigt. 
Någonstans på den här färgkartan finns den färg hon valde till stolarna. Så nu målar hon när Axel somnat på kvällarna. Jag lovar att fota dem när de är färdigmålade.
 
Nu ska jag njuta av ett av mina favoritprogram på SVT 1, "Det sitter i väggarna". Jakten på stolar till Gränsen fortsätter...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: