Projekt...

Jag fortsätter att jobba på med mina projekt hemma. 
När jag gav bort loppisstolarna åt Frida gick jag igenom våra förråd och hittade faktiskt fyra stolar till, bara sådär. Märkligt, hur hade jag glömt bort dem?
Den här i björk hade jag i vårt sovrum, och en likadan har vi redan i Gränsen. 
Sedan var det två av denna, som var vita ända tills min man slipade bort den slarvigt målade vita färgen i går. Jag fick köpa dessa två stolar för 50 kr, på en loppis i Furudal för väldigt länge sedan. En vecka då vi var där för att Lukas var på hockeyläger. På dagarna cyklade vi runt i omgivningarna och jag hittade en loppisaffär med en hel del bra saker, och så dessa stolar som jag nästan ångrade att jag köpte, för de var gräsligt dåligt målade. Ingen har orkat ta tag i dem på alla dessa år, så de har varit i vårt gårdshus tills i går.  
Nu är tre målade, och den fjärde ska jag måla någon regnig dag i Gränsen i höst. Sitsen till stolarna i björk ska få nytt tyg. Vilken tur, att jag hittade dem i vårt hem, lite klumpigare är de befintliga och tar lite mer plats än de nätta stolar vi har, men de här är skönare att sitta på, och alla fyra är hela. 
 
"Varför målar du allt i grått", frågar min man.
"Ja, men det är inte samma gråa färg på något vi har här hemma," säger jag då, snarare femtio nyanser av grått. 
 
Ni ser säkert alla flyttkartonger bakom stolarna, ett elände då man har fyra barn som glömt mer eller mindre av sitt bohag hos sina föräldrar. 
 
Garaget vårt är rätt så fullt, lite yta mot taket finns nog kvar, så om jag har tur kanske jag kan baxa in dem där...
 
Skördetid.
Basilikan, jag gjorde lite pesto i går av halva skörden.
 I dag blir det pasta med pesto till middag.
Tomaterna, ska få stå kvar ute ett tag till, och mogna till sig. Blir det kallt får de väl stå på glasverandan.
 
Projekt, när min man ändå håller på och slipar kan han ju se om det går att få till en av de teakskivor vi har i köket, tänkte jag...
 
Vilken bra idé av mig, för skivan blev riktigt fin när den oljats in med teakolja. 
Så nu tror jag inte att vi sätter in nya stenskivor överallt som vi tänkte först. Utan vi kanske köper en till teakskiva där vi nu har ett ihopplock av det som blev över då vi flyttade om skåp och annat i köket. Men en stenskiva måste jag ha, för jag bakar alltid på den stenskivan och det är fenomenalt bra. Det är bara ett problem, den är så ful. 
Tadaa! 
Nytt tyg, jag tog en tur till stan och hittade det jag ville ha på Olssons tyger.  På en tillfällig plats tills vi åker till Gränsen. 
 
En jobbhelg, men jag får energi av vissa jobb jag gör. 😜
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: