Furufjärden

Här på den här konferensanläggningen har jag varit ett antal gånger sedan jag började arbeta i Luleå kommun då jag var 22 år gammal. Rätt så många år sedan 😱. Första gången var lite av en skräckupplevelse. Det var risigt, fuktigt i lokalerna och allt kändes som en mer eller mindre nergången barack färdig för rivning. Nästa gång en chef berättade att vi skulle ha en "kick off" i Furufjärden var jag beredd på det värsta. Det vill säga sunkigt boende och trista lokaler med medioker mat. Men jag blev positivt överraskad, för allt var renoverat, fint och fräscht med supergod mat. Från början var det här en barnkoloni som nu är en populär gästgård. 
Efter den första skräckvistelsen här har det bivit en del välordnade och trevliga konferenser och uppstarter här för min del. Ett lugnt ställe med så god mat och fint boende för max 22 personer. Här har man ofta gäster under vintern från övriga världen som vill ha snö, gärna norrsken och lugnet. Julhelgen är ofta bokad av utländska sällskap som vill fira en vit jul. 
Vi har en liten förskola i Heden, med fyra pedagoger. Så i två dagar har vi nu pratat förhållningssätt, och pedagogik, planerat, fördelat arbetsuppgifter och njutit av lugn och ro här i Furufjärden.  
Badat bastu och doppat oss...
Väldigt grunt, vi fick gå låångt innan det alls gick att doppa sig. 
Förrätt, rökt laxröra på rostat bröd. Mums!
 
Personalen här är helt underbar! Måste bara skriva det, för vi har blivit så väl omhändertagna.
Ja, vi har aldrig hunnit bli hungriga så att säga. 
Jag har joggat och några har promenerat längs den öde vägen som löper ut med fjärden. 
En och annan bofast, och några fritidshus finns det i alla fall. 
Sov som en stock, efter en intensiv dag, löprundan och bastubadet med hastigt dopp. 
Vaknade sedan till detta, frukost till ljudet av sprakande eld. Vilken fin start för oss alla! Vi har hunnit med allt vi planerade att hinna med. En skön känsla då man är tillbaka i verkligheten. 
Gofika som gör att jag måste springa ännu mer och ännu längre...
 
I morgon blir det nya äventyr med all skolans personal. spännande...😍
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: