Påskafton så som traditionen bjuder

Jag var fortfarande trött på påskaftonsmorgonen, och funderade lite över påskmiddagen. Allt löste sig med många händer så bra som det bara kan. Efter skidåkning och annat skoj under dagen för alla andra än mig blev det eftermiddag till sist.
 
Jag är inte bitter, bara lite trist att inte orka ta sig ut på skidorna. Men jag behövde vila vilket jag också gjorde. Stundvis ute på altan.
Så blev det eftermiddag, min bror med familj kom och jag blev glad att de vågade komma trots att jag inte var helt kry.  
Min brorsdotter Elin och hennes Jocke.
 
Hipp vips fanns det mat så som det brukar. Vi åt ungefär det vi brukar, grillad välkryddad lammstek, med gott till. Ost och räktårta till förrätt som min svägerska kom med.
 
God champagne, som jag inte kände någon smak av. Men alla andra intygade att den var god.
 
Frida och Axel hade bakat efterrättsbakelserna med grädde som var supergoda. Jag glömde fota dem. 
 
I år var vi 10 personer till middagen, varmt och gott i vår lilla lägga. En trevlig kväll med mina nära och kära. Precis så som jag vill ha det. Jag och min svägerska Anita planerade lite skidåkning framöver, och vad jag längtar!
 
Kom precis på att jag ska köpa med mig några god ostar med tillbehör till nästa gång jag kommer, för jag fick en fin flaska bubbel av mina gäster i går.
I dag fyller min bror år, så vi samlade hela familjen som är här i soffan i morse. Jag filmade medan de sjöng för honom och sedan sms:ade vi filmen till dem. Efter någon timme kom de upp till oss och vi firade honom här med gott att äta och dricka. Så dagen i dag har jag haft sällskap, för det har varit ett klassiskt aprilväder. Ni vet, regn av och till, sedan solsken kryddat med lite snöfall då och då. 
 
Nu en lugn kväll innan morgondagens städ och stök innan hemfärd.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: