AW med vinprovning

I går efter jobbet var det järnet hem igen. Vi var bokade på After Work med vinprovning på Sunderby folkhögskola. Kvällens tema var Italien. 
Ett vitt, ett rosé och ett rött som vi fick lite information om av Ulrika Werlander som är sommelier.
Jag tyckte alla tre var helt okej. Men vi var inte helt ense i vårt bord. Åsikterna går som oftast isär när det gäller smak. Maten vi åt var typsik italiensk. 
Vi började med detta. Sedan blev det pasta med gorgonzolasås, Caprese och tomatsoppa med ett gott rosmarinebröd till.
Vi hamnade i ett bord med trevliga människor, som vi inte kände sedan tidigare.
 
Saga till vänster visade sig bo på samma gata som Stina och de kände inte till varandra fast de båda bott på gatan i mer eller mindre 30 år. Gatan är rätt så lång, med massor av hus om någon undrar. Till höger Sagas svägerska Kicki som hade kommit hit från Kalix med sin man. 
 
Vi konstaterade att det var ett fint initiativ av Folkhögsskolan att anordna dessa AW-kvällar. Roligt när det händer lite mer än det vanliga i vår by. 
Senare än vi hade tänkt vandrade vi hem och Stina som inte fick med sin man den här fredagen följde med hem till oss för ett glas champagne innan natten.
 
En ljuvlig men ovanligt varm kväll för årstiden.  Jag njuter samtidigt som något i mitt bakhuvud viskar om klimathotet.
 
 
I dag har jag börjat packa igen, för några dagar till i Riksgränsen. Jag ska försöka packa med mig lite mindre än sist. Gissar att det är mer slask nu än sist då vi kom dit och ännu jobbigare att dra sina väska...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: