Mitt i veckan

Eftersom vi knappt är hemma på helgerna just nu så har jag börjat städa på onsdagar hemma. Rätt så skönt faktiskt. Däremot är det lite märkligt med ett tomt hus. Jag har faktiskt helt plötsligt ett tyst och tomt hus. Nästan tomt i alla fall, för ibland är vi två, ibland tre eller fyra som äter middag tillsammans. Men färre än vi varit de senaste tre månaderna. Joel och Lovisa har packat ihop alla sina saker och flyttat tillbaka till Umeå.
 
Även om vi har lite mer ordning på allt nu, så saknar jag dem och alla de trevliga samtal vi haft på kvällarna.
Vi har vinbärsbuskar som är fulla av röda vinbär. Helgen innan de åkte till Umeå plockades vinbär och sedan kokade min mamma saft åt dem av bären.
Lovisa, har börjat tillverka kaffeost. Kaffeost är en tornedalsk specialité, och precis som namnet anger så lägger man bitar av osten i kaffe. En del äter den med hjortronsylt. Min mormor och farmor gjorde också kaffeost, och det var nästan som godis att få tugga på en bit av den osten. 
 
Roligt med unga som fixar en massa av det naturen bjuder på. Själv är jag inte så pysslig just nu, men jag var bättre på det då jag var ung, konstigt nog...jag gjorde till och med barnmaten själv och vi körde med tygblöjor åt våra tre äldsta barn. Det var då dé 😜
Tur att Lukas och Lovisa i alla fall hänger här alltid då och då och gör kvällar extra mysiga.  I går efter Lukas match mot Skellefteå (som de faktiskt vann, 6-2 tror jag det blev till sist), satt vi och drack te och pratade om valet som närmar sig med stormsteg. De har så kloka tankar de här två. 
Mitt nya goda tea, ekologiskt så klart. Köpte det på  SPIS i Kiruna.
 
På vår skola händer massor av spännande saker just nu, det är läger för år 5 och 6.  Fröknarna i år 1 har något på gång har jag förstått, men vad? Tjusiga är dom i alla fall!
På skolan har vi också haft Stockholmsbesök. Josefine och Pia som kompetensutvecklar oss i Singma matte har föreläst på vårt föräldramöte på måndagkväll. På tisdag har de träffat både lärare och elever på vår skola. Två väldigt engagerade och duktiga föreläsare/lärare som jag hoppas vi kan fortsätta samarbeta med. 
 
Nu lite bilder från vår helg i Riksgränsen.
 
Jag skulle egentligen ha tagit semester nu, kom jag på då jag var i Riksgränsen i helgen. För den här tiden på året är helt underbar där. Nåja, det är rätt så skoj på jobbet också som ni säkert förstår så det får bli som det blir.
 
En helg till måste vi bara hinna med där innan vintern, men inte riktigt än.
För vi har lite att göra först, ni vet älgjakt och sådant för min man och en del annat för mig.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: