Lär mig nytt

Det har varit otroligt bra dagar i Malmö. Tid att planera vårt fortsatta arbete kring nyanländas lärande och en hel del nya tankar kring hur vi organiserar och strukturerar vårt arbete.
Trevligt och roligt att få tid att göra det som vi sällan hinner i vanliga fall, prata klart. Här en morgon innan föreläsningarna. 
Mustafa, min nya idol. Han berättade om sitt uppdrag i dag, att föreläsa för nyanlända ungdomar om den svenska kulturen och framför allt våra svenska lagar och regler. Lagar som man måste följa om man väljer att bo här. 
Han är den första afganska killen som blivit polis i Sverige. En otroligt fängslande föreläsning som gav oss alla nya insikter.
Jag gillar Malmö, även om jag inte vill bo här. 
Kicki som har en son i Malmö och är här alltid då och då tog med oss på en lång promenad ner till havet.
Lite blåsigt men skönt. Jag som har ett stort rörelsebehov, måste få röra mig efter en dag av stillasittande. Så den här promenaden behövde jag. Jag ville ner till Ribbban och bada, men Kicki sa att vi inte hade tid med det. Det var nog klokt att hon stoppade mig. 
För på hotellet satt Camilla och väntade på oss, och hon hade med sig Andrea. Vår fina Andrea som varit lärare på vår skola och nu bor i Malmö. Roligt att få träffa henne och höra lite om livet i Malmö.
 
Nu en helg i Köpenhamn, jag är ju ändå nästan där...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: