Köpenhamn - dejligt

Vi kommer tillbaka till Köpenhamn då och då. Det finns en atmosfär i den stan som skiljer sig från de svenska storstäderna. Förmodligen är det känslan av sydeuropa som är så påtaglig bara du tagit dig över sundet. 
Den här lampan på vårt hotellrum är väl ändå för snygg! 
Hotellet har en fin innergård.
Den här lampan som drivs med solceller är så fin, men vi som har så ljusa sommarnätter har ju inte så stor nytta av lampor.
 
Ett tjusigt hotell i latinkvarteren. De k-pist beväpnade vakterna utanför synagogan intill hotellet där det skett flera terrordåd gör en påmind om den värld vi lever i. 
Intill hotellet ligger också Köpenhamns anrika universitet och såklart restauranger och caféer med humana priser. Min man gillar att söka upp billiga hak och det här stället var riktigt trevligt och maten var god. Han är inte nöjd med vad som helst, så det är inte så enkelt att gå ut och äta med honom alla gånger. För han vill ha vällagad mat och helst till ett bra pris vilket inte går att förena. alla gånger. 
 
Ett gott tecken på en bra restaurang är att den är fullsatt. Vi hade tur som fick ett bord här, utan att ha bokat. 
För mig är det viktigt att det är en restaurang som har fina råvaror, för då är det svårt att misslyckas med maten. Fina råvaror betyder oftast hörge pris på maten, tyvärr.
Vi har hunnit med att vara kulturella också, ett besök på Glyptoteket blev det på söndag. 
 
Jag är mer intresserad av impressionister än grekiska gudar i marmor.
Att i lugn och ro få se på konst som förmedlar något är meditativt.
Vi lämnade museet och vandrade vidare genom stan. 
 
Som ni vet älskar jag att besöka mysiga caféer. I Köpenhamn finns det så många så det blir svårt att bestämma sig för vilket man ska välja.
Efter alla år vi varit tillsammans har min man lärt sig att ha tålamod med mig och mitt sökande efter det mysigaste stället med godaste fikat. Jag söker inte efter det billigaste stället kan jag lugnt säga, men humana priser är ett plus.
Tintin fick mig att välja det här stället. 
 
Efter en grym frukost hoppade vi över lunchen och fikade istället gott. Lite som Lady och Lufsen delade vi på en tårtbit. 😋
 
Hux flux var det dags att ge sig av till flygplatsen. En härlig helg och nu längtar jag efter att få vara hemma och mysa efter den senaste tidens resor hit och dit.
 
 
 
♥ Maria
 
Rebecca Adnell:

Ser fint ut! Skulle vilja besöka Köpenhamn någon gång :)

Svar: Det är en supermysig stad! Perfekt för en helgresa.
Moi

Angelica Wåhlin:

Vilka härliga bilder!

Svar: Tack snälla!
Moi

Kommentera inlägget här: