Smått och gott

Jag funderar en del på vad jag ska köra för bil framöver. Den jag har tror jag är mest miljövänlig trots allt, för den finns ju redan. En ny elbil, ja om de fungerar i kylan här uppe. Jag måste ha en bil som fungrar fast det är -30°. Om jag läst rätt, så laddar batteriet ur snabbt i kyligt väder, och då måste den laddas mycket oftare. 
 
Galet, att jag som har en dieselbil måste betala mer i skatt, den finns ju redan och det tär mer på miljön att tillverka nya bilar än att köra med den gamla så länge den håller. 
Kontrasternas tid, en dag med sol och höstvindar.
Vaknar dagen därpå och snöflingor faller.
Vårt skafferi har varit en energitjuv för mig i flera månader. Stökigt och oordning, men på söndagmorgon slet jag ut allt. Torkade hyllor och slängde sådant som vi glömt bort att vi har.
Så nöjd!
 
Nu får jag energi av att titta in där 😊
Mina barnbarn ger mig också energi. Hade några trevliga timmar med den här tjejen förra helgen.
Gulliga Ulrika, vår förste lärare i matte bjöd på goda kanelbullar på kanelbullens dag. Sådant som ger energi på flera vis. 
 
Vad som händer för övrigt, jag har fått pencillin för mina bihålor. Har haft ont i flera veckor, värre och värre för varje dag. Till sist "tvingade" min familj mig att boka tid på vårdcentralen. Nu hoppas jag att värken ger med sig och att jag blir piggare. Vissa dagar har varit riktigt hemska.
 
Jag ska inte ägna mer tid åt bilfunderingar, men nästa gång jag bokar en resa, ska jag nog ta tåget. Det jag kan förändra utan vidare, kan jag göra för miljön.
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: