Hemmagastronomin

Hemmagastronomin här i Luleå är bara bäst. Bra mat och finfint Afternoon Tea.
Mitt fina sällskap, Katarina och Stina. 
Goda teer, och fint förpackat, fem plus av fem möjliga. 
Gottigott i massor. 
Champagne och chokladgott, mitt bästa en lördag i slutet av september. 
Katarina och Stina funderar på numerologi och olika personlighetsdrag. Katarina åker till Milano i morgon och ska besöka Prada, Dolce & Gabbana, Armani, Versace med mera, med mera. Så himla skoj, jag längtar efter att få höra vad hon sett och upplevt.
 
Vi satt kvar tills alla andra droppat iväg, sedan handlade vi lite i deras lilla affär.
Det blev lite gott te och lakrits, men jag köpte fel sort. Det ska stå A på burken, det var den jag köpte i Malmö, det var lakrits som var fylld med choklad och försvinnande god. Den här hade tyvärr smak av kaffe som jag inte gillar, så jag får väl bjuda bort den till kaffeälskare.
 
En fin lördag då ens man är på älgjakt med vår son Joel. Joel som hade tur i oturen då han gick på en björn i skogen på söndag morgon. Björnen vrålade och flåsade ca 20 meter bort, Joel skrek åt björnen att ge sig iväg. Björnen gick bort en bit och kom sedan tillbaka och vrålade igen. Joel skrek till den på nytt, vände från björnen och började gå medan han ringde till sin far. Björnen gav sig väg som tur var. Hans far blev nog lite skärrad tror jag, då han gick för att möta upp sin son. Det blev ingen älg och björnen fick leva.
 
Jag köper hellre en ren och äter renkött hela vintern, än har mina barn i skogen med björnar.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: