Engagemang

I går blev det en otroligt långa dag. Kvällen bjöd på en föreläsning på Örnässkolan i Luleå av Eva -Lena Larsdotter. Hon har en magister examen i barn-och ungdomskunskap, varit familjehem för barn och ungdomar och har även en förskollärarexamen.
 
Trots att klockan blev 20.00 och strax därefter helt plötsligt 21.00 så var det fullt fokus på de sanningar som hon levererade en efter en. Ni har väl hört följande; barn gör så gott de kan...
Eva-Lena Larsdotter levererade kloka tankar medan hon gladeligen delade med sig av sina erfarenheter ur livet. 
 
Det mesta handlar om vårt engagemang i vårt möte med barn och ungdomar. Om att vuxnas, läs föräldrars skärmtid måste begränsas så att de blir närvarande föräldrar i samspelet med sina barn. I skolan måste vi skapa goda relationer till alla barn, visa att vi tycker om dem. Viktigt.
 
Barn blir frustrerade då de inte har en möjlighet att påverka sin situation. Frustrationen kan visa sig på så många olika vis och oftast som destruktiva handlingar.
Jonas går precis som Jenny en rekryteringsutbildning för att få kunskaper och insikter om skolledares vardag. I två dagar har han "skuggat" mig och ställt frågor åt mig om mitt sätt att leda vår skola med allt vad det innebär. Roligt har det varit.
 
Jag hoppas att de båda i en framtid vågar pröva på skolledaruppdraget. Så otroligt meningsfulla dagar jag har, om än lite väl fullspäckade. 😊
En gammal bild som får avsluta mitt inlägg denna kväll. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: