En dag här och en dag där...

Jag hinner inte skriva så mycket här vissa veckor. Den här veckan har varit en sådan. Jobb på dagar och kvällar. Både roligt och tröttsamt.
 
En dag var vi med skolans elevråd på en utbildningsdag. Vi pratar om demokrati respektive diktatur, om representativ demokrati och direkt demokrati, om hur en styrelse fungerar osv. 
Här i Boden där jag arbetar finns en gammal skola, Bodens äldsta, från 1847? eller något sådant. Den uppfördes i tid med införandet av allmänn folkskola. Almska skolan är en väldigt fin plats att arbeta på då man vill lämna vår egen fina skola för några timmar, en dag eller så.
Mitt i byn, på bästa platsen skulle skolan och kyrkan stå, vilket de gör här.
Saga förbereder en samarbetsövning. 
Magda höll i en annan övning som krävde både tänkande och samarbete.
Lunchen intogs på Norrigården, en restaurang som har en trevlig miljö och ligger så fint intill Almska skolan.
De senaste veckorna har vi haft en mängd intervjuer, för att klura ut vem vi ska anställa på bland annat vårat Fritids nu när en av våra fritidspedagoger går i pension. Vi har anställt en lärare som bor i Grekland, och för att hon ska ha någonstans att bo då hon landar här, har jag varit på bostadsjakt utöver allt annat jag gör. Jag lyckades hitta en lägenhet som jag fotat idag och mailat bilder till henne. Hon är nöjd med vad jag hittat, vilken tur! 😊
 
Nästa projekt, utöver allt annat är att hitta möbler som hon kan ha tills hon köpt egna. Det löser sig så klart, lite här och lite där går nog att låna ihop.
Så här ser det ut på vårat Fritids varje fredag förmiddag. Då har alla fritidspedagoger planering tillsammans och personalmöte. I dag var det "Frippar" som avhandlades under ledning av Maria S som är kvalitetsutvecklare för alla kommunala Fritids. 
Middag för vänner, och speciellt för Anders som är en tusenkonstnär. Han har tillverkat smidessaker på beställning åt mig. 
Stina hade med sig förrätten, en god ostpaj med löjrom och tillbehör.
Löjrom, bland det godaste som finns.
 
Alla hade bråttom den här kvällen. Alla utom jag hade annat på agendan, ja, jag skulle lägga Axel som nu sover i vår säng.  Hans mamma har varit på utbildningsdagar i Stockholm, och kom hem sent med ett försenat flyg. Så jag planerar i stället morgondagens middag nu, något måste jag ju göra när det lilla barnet sover så gott.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: