Var sak har sin tid...

Ett gårdshus har sett sin sista tid, men jag saknar rucklet 😢
I går väcktes vi av en hiskeligt liv. Vår granne som varskott oss om vad som skulle ske hade anlitat sin sons hockeylag till att riva gårshuset som en gång var en del av vår gård. Det hamrades och kofötter slet i en rasande fart.
När vi köpte vårt hus för 32 år sedan, ja jag vet, det är väldigt länge sedan, så delades tomten mitt i tu och gårdshuset hamnade på andra sidan vår tomtgräns. Det skulle ju ändå rivas sa han som då ägde tomten och gårdshuset. Huset fick 32 år till.
Utedasset...saknar man inte. Men tänk vilken skillnad, då 1930 hade man inte toalett inne i vårt hus i alla fall, medan Wilhelmina Hallwyll hade finaste helkaklade badrummet med dusch, badkar och allt i sitt flotta hus vid Norrmalmstorg i Stockholm. 
Den här delen av gårdshuset var isolerat för kalla vintrar och någon bodde här. När vi flyttade hit fick vi ha det som förråd tills vårt eget gårdshus stod färdigt. Det gick si så där. För efter första vintern upptäckte jag att någon hade ätit på allt vi hade där inne som var ätbart. Vilken tur, att jag inte behövde bo där i alla fall.
Helt plöstligt har vi grannar, ser man på. Den här insynen - utsikten har vi aldrig haft.
Axel och Frida sov över hos oss eftersom han var så trött på fredagkväll och hans mamma såg på Lukas match som var sent. Jag kan moralisera kring barn och skärmtid, men det var rätt så skönt att få vakna till lite på lördagsmorgonen medan han spelade ett "Pippispel"
 
Medan rivningen pågick ute bakade vi som mjölet yrde inne hos oss.
Axel och Lukas bakade robottar och annat spännande.
Jag bakade lussbullar som fick bli lite skruvade den här gången. Axel berättade tusen gånger till oss att han minsann skulle sova hos oss sin farmor i natt. Jag förstod att han såg framemot det och gladdes med honom. Sedan åkte alla iväg, Lukas till sin lördagsmatch, Frida till stan och Axel till sin farmor.
 
Jag bjöd Monika på fika, jag hade ju nybakt för en gång skull, och vi hade en mysig pratstund om livets djupa mening. Monika skulle ta fram lite adventssaker sa hon innan hon traskade hem, och jag är väldigt taggade för det själv.  Min fina porslinstomte som jag fick av skolans personal förra julen måste jag bara ställa på en fin plats. Finaste fina present jag fått! Jag ska fota den så fort den står på plats så ni får se!
 
Det blev ilfart in till stan igår eftersom jag pratade med Monika så länge, och matchen för dagen.  Matchen som LHF J-20 vann med 10-0 mot Mora. Det blev inte så spännande med andra ord, så helt plötsligt hade jag fokus på annat, Black Friday erbjudanden på mobilen. Hej och Hå!
 
Jag klickade hem en ylletröja som var nedsatt med 25%.
 
Onödigt, kanske...men jag är klädd i ylletröjor nästan hela vintern igenom så 😌
Jag köpte hem lite glögg, men har inte smakat än.
Däremot smakade jag och Lukas på olika julmust, så som vi brukar. Jag gillade den längst fram bäst. Vanlig julmust är för söt för mig så jag drickar aldrig den. Den lagrade från Nygårda däremot kan jag nog dricka lite av framöver. 
 
Snart match igen, och nu blir det nog en väldigt spännande sådan, för Leksand som de möter idag brukar bjuda på tufft motstånd. På med varma kläder, och Coop Arena.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: