Söndagsjogg

Jag har varit på en hel del föreläsningar, kompetensutvecklingsdagar och läst på universitet om barn som utmanar och har olika svårigheter. Samma budskap överallt, att vi måste förbereda dem för vad som komma skall, och tala om vad vi förväntar oss. Det får inte vara för svårt, inte för lätt och allra helst precis över den nivå de behärskar.  Jag har upptäckt att det fungerar bra för alla, oavsett om vi har svårigheter eller inte.
 
Alltså, tydlighet inför varje lektion, vad förväntas hända under lektionen, vad ska var och en träna på och varför?
En tydlighet för varje elev, vad och vilka moment ska arbetas med och i vilken ordning. Allt det här kräver att läraren har förberett lektionen och inte bara innehållet, utan också förberett en inspirerande introduktion och anpassat för varje elev så att nivån är rätt.
 
 
INTE LÄTT, men nödvändigt!
Tidigt denna morgon hemma hos mig. Ingen frukost, på med joggingkläder och ut...ja min man måste få en kopp kaffe först. Lite individualisering krävs, jag vill inte ha kaffe 😌 aldrig kaffe men för min man var det nödvändigt.
 
Jag har inte fått med mig min man på mina löprundor på länge, inte på flera månader. Jag har försökt och försökt, sedan har jag dragti iväg ensam. Nu försökte jag med en ny strategi, som jag borde ha testat för länge länge sedan. Jag förberedde min man i går kväll, på vad den här morgonen ska innehålla och vad jag förväntar mig. Jag gjorde en tydlig planering för söndagen med tid för Live arena, en nättjänst där vi kan se alla Lukas borta matcher om vi har tur. Tur, måste man ha, om man ska kunna se matcherna. För vissa matcher syns inte p g a något fel i hallen där matchen spelas.
Alltså efter en kopp kaffe för mannen drog vi iväg. Iväg till vårt spår som var som en rodelbana. Is och blixthalka. Vi sprang på sidan av spåret, där var det bättre, och efter ett tag tog vi av på andra spår än elljusspåret. 
Här har en björn varit, fast det var ett tag sedan. Jag fick tips om det här av Rikards pappa, i somras. Men jag har inte tagit den här stigen tidigare. Trädet ligger sådär 50 meter från närmsta hus. Men vid en stig intill badstranden i byn. Jag förstår att den här björnen förmodligen har rört på sig, för att ta sig hit och härifrån. Alltså kan vi vara ganska många som sprungit här i somras, i närheten av björnen.
 
Yngve, en granne till oss som bott hela sitt liv här i byn sa att det händer att björnar simmar över älven, och tar sig längs stranden till bäcken och vidare till andra jaktmarker. Yngve lever inte längre, men han berättade massor av viktiga saker åt oss då vi var ung och nyss flyttat hit till byn. Som var strömfåran i älven går och var man inte ska ge sig i väg ut på isen, för bitvis blir det aldrig is, på grund av strömmande vatten. 
Det var en härlig morgon, syrerikt och friskt för kropp och själ.
Efter löpning smakar frukosten helt, helt underbart. Jag tog ett långt varmt bad, gjorde en hårinpackning och en ansiktsmask. Lite lyx en vanlig söndag. Sedan blev det match på datorn, och krångel till viss del som vanligt då matchen bara försvann. Tyvärr förlorade de matchen idag.
Jag skulle önska att ni kunde känna doften av rent och fräscht vardagsrum. Jag är lite knäpp, men jag njuter av rena rum.
 
I går blev det städ de lux. Jag tvättade alla sofföverdrag, trokade av alla väggar och tak. Min man fick piska vardagsrumsmattan. Det är inte så ofta jag gör en så här ordentlig städning. Ungefär en gång per år tvättar jag alla sofföverdrag, lite jobbigt att ta av dem och sedan få dem på plats igen, men så rent det blev!
 
Min man tycker att det är alldeles överdrivet pedantiskt, han överväger att köpa en skinnsoffa snart. Vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Nu stundar helgfrid, och kanske lite jobb inför morgondagen som vanligt varje söndag.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: