En intensiv dag, oj, oj oj!

Jag klev upp 05.15 den här fredagen. Trött, så in i norden. Jag skulle bjuda alla på jobbet på fika, och bestämde mig för att baka allt själv.
 
43 personer, alltså krävs det en hel del, och så har vi förutom det en del extra folk så som musiklärare, modersmålslärare, hemkunskapslärare med mera, med mera. Jag gjorde fyra saffranscheescakes på torsdagkväll efter att jag varit i väg och tränat först. Den här morgonen slängde jag ihop en äppelpaj också, så att det skulle räcka till alla.
Medan pajen var i ugnen sprang jag runt hemma och fixade till mig, åt lite frukost i all hast och givetvis blev pajen lite väääl gräddad, så klart!
Den smakade bra trots allt, vilken tur!
Nu ser jag att jag faktiskt glömde kvar min egen tårtspade på jobbet. Tog med den för jag visste inte om det fanns någon på skolan.
 
Den här dagen har varit händelserik, och när jag satte mig vid datorn för första gången på den här dagen och läste mailen blev jag påmind om saker jag inte hade hunnit med i tid, attans.  Sen eftermiddag spelar ingen roll, alltså var det bara att fixa till det innan jag tog helg. 
Frida och Axel fixade fram lite gott, så skönt att slippa laga mat då man är trött och huvudet känns tyngre än vanligt. 
 
Min man och de två äldsta sönerna är i väg på årets sista jakthelg. Lukas har matcher hela helgen, Frida är på kvällens match medan jag ligger i soffan och vilar mitt huvud som inte är som det ska, beror nog på för lite sömn. Axel ligger skavfötters och ser på "Fem myror är fler än fyra elefanter". Känns rätt så ok, ändå 😊
 
Här kommer receptet på saffranscheeescake;
 
14 PORTIONER
 •  50 g smör
 •  30 fint krossade pepparkakor
 •  ägg
 •  1.5 dl socker
 •  400 g färskost
 •  2 dl gräddfil
 •  lime, rivet skal och pressad saft
 •  0.5 g saffran
 •  urkärnat granatäpple
 1. Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader

 2. Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

Receptet kommer från en Cooptidning
 
Jag önskar er alla en fin fredagskväll!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: