En helg hos min mamma

Jag har lite svårt att få min mamma att komma hem till mig för några dagar eller en vecka. Det har hon inte tid med säger hon ofta. I år firar hon jul hos min bror med hans familj. Hon är rättvis varannan jul hos oss och varannan hos min bror i Kiruna. I helgen då min man och två av sönerna bestämde sig för en jakthelg tog jag beslutet att hälsa på henne.
 
Min fredag var verkligen händelserik, oj oj oj! Förutom resan hit, så hade jag hundra olika saker på agendan den dagen. En fin lunchdate med två fina tjejer, tack för att ni gav min fredag den där guldkanten jag just då behövde!
 
Jag kunde inte sluta tidigare i går, fast jag hade en vag tanke till en början om att jag kanske skulle hinna med det. Det är inte roligt, att köra bil 20 mil på vintevägar som just nu är mer halkiga än snöiga. Mörkt, dimmigt och halt i går kväll. 
 
Kom fram sent. Jag somnade ovaggad, och sov djupt till 08.30 denna morgon. Vaknade i ett os av nybakat matbröd. Frukost fick jag äta omgiven av bröd som skulle gräddas.
Hur många av er har broderat era initialer på kökshandukarna? Fint, men var sak har sin tid. 
Jägarna fick ett sms om att de kunde hämta nybakat bröd med sig till jakten om de ville, och Lukas travade in i full jaktmundering och fick famnen full av bröd, typ.
En kväll fick vi tid över för att träffa våra vänner sedan många, många år tillbaka. De har ett hektiskt liv, med boenden på många ställen, bland annat i Spanien där de tillbringat hela oktober. Så man får passa på då de äntligen är hemma. De bor i den här helt fantastiska byggnaden, Gamla lärarseminariet där jag var student då när jag var 20 år.
 
Även om jag var ung, så var jag besatt att vackra miljöer redan då. Jag älskade den här skolan, de stora klassrummen med en gigantisk takhöjd, aulan högst upp under taket och korridorerna och trapphusen så flott - allt var bara vackert!
Här i trapphuset ser det ut som för mer än 100 år sedan då huset byggdes.
Innanför ytterdörren möts man genast av ett av Marias fina stilleben. Så genomtänkt och vackert.
Köket så fint!
Ingemar studerar elementen, som alltid. Hans passion i livet, att studera allt som har med värme, vatten och sådant som hör till.
När de bodde i hus, var deras trädgård den vackraste i hela Luleå. Nu har de en liten balkong, och kanske den är den finaste av alla balkonger?!
Älskar dessa stunder -  vänner, prat, prat och prat.  Opretantiöst och mysigt.
 
Jag fick inspiration, måste fixa till lite ute på vår gård...innan den ligger under meterdjup snö.
Stamatia, från Grekland hade med sig bland annat, en burk grekisk oregano som hennes pappa hade plockat. Vi bakade en pizza en kväll och kryddade den med oregano. Så god, alla sa att det var den smakrikaste oreganon de någonsin ätit! 
 
I dag, bara lugn och ro!
 
Alla fina, det kan uppfattas som en klyscha, men problem som finns, gör något åt dem, går det inte att påverka - släpp dem! 
Låt inte energin gå till att älta det du ändå inte kan påverka.
 
Varför, för att livet är kort!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 


Jessica Högberg:

Låter som en toppenhärlig helg!

Kommentera inlägget här: