Afternoon tea på Biblioteket

Just nu är det mycket kring drycken te.  
Vi firade Bitte på tisdag, hon som fyller år i april. Sent som vanligt, men april är svår, då jag nästan alltid är i Gränsen eller på något annat spännande. Stina är en annan upptagen kvinna precis som Bitte själv. Alltså fick vi till sist till en kväll då vi alla var lediga och då Biblioteket i Gammelstad bjöd in till en föreläsning om te. Det var vad vi trodde att vi skulle på. 
Då vi kom in så visade det sig att det förutom föreläsning faktiskt bjöds på ett Afternoon tea. Glatt överraskade satte vi oss ned vi ett fint dukat bord och fick sedan smaka på allt möjligt gott medan bibliotekarien berättade om te i dag och historien bakom drycken.
Så roligt med den nya generationen som entusiastiskt börjat ta över i olika verksamheter i vårt samhälle.
 
Det var en ung och väldigt engagerad bibliotekarie som hade fixat fint porslin, dukat fint och snott i hop gott att äta. Medan vi fick dricka  Assam och Earl Gery Tea berättade hon om skillnaden mellan de olika tesorterna och hur drycken kom till Europa. 
 
Efter en timme var vi klar och den brokiga skaran som deltog lånade lite böcker innan de en efter en droppade av. Vi åkte hem till mig.
Jag och Stina hade planerat lite tilltugg hemma hos mig efter föreläsningen, så vi fortsatte med bubbel och lite mer gott.
Det här var årets varmaste dag. I vår by hade de som varit hemma under dagen noterat  + 27° som varmast. Helt galet underbart! Nu får vi hoppas att det fortsätter vara varmt fram till september, hoppas kan man alltid ;-)
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: