Tråkigt, att duktiga medarbetare väljer att göra annat

Vi hade sommaravslutning med vår förskola på M/S Bränna i Boden en kväll. Det var rätt så fullsatt den här kvällen, fler än vi som hade avslutningar.  Vi åt god mat och skrattade en hel del åt det ena och det andra medan vi förhörde oss om vad var och en ska ta sig för under semestern. 
 
Avtacka dem som slutar, ja det gjorde jag också. Det är ju rätt så naturligt att en del vill utmana sig själv och testa något nytt. Tråkigt, när de varit en viktig kugge i maskineriet.
Siv till vänster får  nya kollegor i augusti när Ann-Helene till höger byter förskola efter många, många år hos oss. Trist, för oss att en som besitter så mångårig erfarenhet drar, och roligt för henne att få nya utmaningar.
Anna-Karin har varit på lån hos oss från Harads i några månader och ska nu tillbaka dit. Trist även det, för hon är en glad och energisk kvinna som vi gärna hade haft kvar i Heden. 
 Ulrika, vår kvalitetsutvecklare och Agnes till höger som har jobbat på förskolan en hel del i vinter blir en av de nya på förskolan.
 
Så är livet, tråkigt att människor försvinner som har varit viktiga bitar i verksamheten, och samtidgt vet vi att det nästan alltid löser sig på något vis. Agnes och Petter som ska arbeta med Siv i höst kommer att bli ett fint team.
 
Här hemma plockar jag undan och städar inför midsommarfirandet. Några av blommorna som Lukas fick för en vecka sedan står sig fint fortfarande. 
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: