Min mentor

Människor kommer och människor går, en del minns mer än andra. En del följs man med i olika sammanhang, bara så där. Astrid lärde jag känna för 8 år sedan då vi började på rektorsutbildningen. Jag fattar det inte, att det redan har gått 8 år sedan dess.
 
När jag började arbeta i Bodens kommun fick jag välja vem jag ville ha till min mentor. Jag valde Astrid för hon har alltid haft full kontroll över allt.  Så var det på rektorsutbildningen och utan att känna någon anna av mina blivande kollegor förstod jag ändå att det var ett klokt val. Vilket det också blev, så mycket hjälp som jag fick av henne de första året då allt var nytt i min nya kommun. Tack snälla du!!!
I går kväll hade vi sommaravslutning mitt rektorsteam, och så avtackade vi vår kollega som nu väljer att gå i pension.
Astrid lämnade över sina nycklar till Jenny som tar över efter henne.
 
Ann-Sofie hängde med oss, fast hon redan är pensionär, en väldigt aktiv sådan. Hon höll ett fint tal. När skolan startar i augusti drar hon och hennes man i väg på en två månder lång resa ner  till Tjeckien, Slovakien och lite andra spännande länder med sin husbil.
Jag valde CG:s tre goda. Hummersoppan till förrätt är smakrik och min favorit.
Vi funderade över vad som är lämpligt och inte lämpligt att göra privat med det yrke vi har. En del av det mer spektakulära slaget är det klokt att avstå ifrån kom vi fram till ;-)
Innan vi sa hej då och önskade varandra en skön sommar tog vi ett gruppfoto. Ann-Sofie fotade oss och det var tur att hon tog så där 10 bilder,  att hitta en bild där ingen blundar eller gör något annat konstigt var inte lätt.
Så här ser vi ut, Bodens rektorsteam F-klass till år 9 läsåret 2017-2018.
 
Jag frös i min tunna kjol och ärmlösa topp. För bilden skull valde jag att frysa, det är ju ändå slutet av juni. 
I morgon fredag, och min sista arbetsdag innan semestern, tjoho!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: