Mamma Mia!

En kväll med bio på agendan.
Vänner som ser till att jag inte missar viktiga saker. Sådant som nya filmer t ex. 
 
Jag förstår nu att en del inte ens sett den första filmen - musikalen baserad på ABBA:s musik. ABBA som var mina idoler på tidigt sjuttiotal. Mina absolut största idoler under en tid. Det var inte lätt, eftersom man var rätt så nördig på den tiden om man gillade ABBA. Men jag vägde upp det med att vara tokförtjust i en tidig Ulf Lundell, Deep Purple och andra lite mer ansedda artister på den tiden. Så var det, att vara tretton - fjorton år. 
 
Jag tyckte om den första filmen och den här som vi såg på söndagkväll var om möjligt ännu bättre. Jag minns så mycket som jag annars glömt - förträngt då jag hör musik som jag har lyssnat på för länge sedan. Så var det på söndagkväll i biosalongen också. Lycklig och olycklig kärlek som drog förbi medan filmens låtar svepte förbi och  jag såg mig och mina bästa kompisar studsa på gruset utanför gamla Malmia i Kiruna. På scenen stod ABBA livs levande och sjöng deras första låtar. Lycka just då. 
Efter filmen var alla sugna på fika, men inget var öppet för fika i vår stad den tiden på kvällen, så trist. Bitte och Göran bjöd hem oss och det blev hur gott och fint som helst.
 
I går har jag hängt med de här två juvelerna. Badat i älven med Olivia och gosat med August. Pappan deras är på fiskeresa i fjällen med de övriga männen i vår familj, och då tyckte jag att mamman och de små barnen kunde tillbringa lite tid hos mig, vilket de gjorde :-)
 
Skuggan från min trearmade ljusstaket ser lite crazy ut på golvet.
Värmen är helt otrolig! Jag var in på en Elaffär sent i går eftermiddag för att fixa lite glödlampor, ni ska få se snart...och folk kom in i en strid ström för att köpa fläktar, fläktar som precis kommit in men alla var förbokade sa personalen till alla som kom. 
 
Våra gäster är kvar några dagar till och idag blir det en Luledag för oss.
Men först frukost och lite fotvård av mig själv för mina sommarslitna fötter.
 
Kram till er alla!
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: