stort och smått

Lucia är nog vår finaste högtid. Jag blir tårögd och ryser varje år då årest luciatåg skrider in. Två föreställningar på vår skola på luciamorgonen, och jag smet in på den senare. Årets femmor hade äran lussa i år.
Carita som jobbar på vår skola, är duktig på gitarr och hjälpte vår musiklärare att kompa till lucia med tärnor och tomtar.
Hemma hos mig, fick jag njuta av den här fina Lucian som sjöng några sånger för sin farmor och farfar, sedan klättrade hon i repstegen ett tag, innan det var dags att åka hem.
På fredag hade vi en liten julavslutning på skolan för all personal, även om det är en hel vecka kvar att jobba för de flesta. Inte för mig, för jag ska bara jobba på onsdag nästa vecka, har semester övriga dagar tjohoo!
Jag bjöd in alla som arbetar hos oss på skolan, så som modersmålslärarna, vaktmästaren och skolmåltidspersonal med flera. Fikat var lite försenat, och jag for omkring som en virvelvind, tände ljus, plockade undan, svarade i telefon och delade ut julklappen till de anställda som jag inte hunnit med under torsdagen.
Vi sjöng "Ja må hon leva..." och så kom då fikat, vilken tur!
Vi sjöng för Madeleine som fyller år den här dagen.
Jag fick en fin julklapp, ni ska få se så småningom 😍
På Fritids hade vi besök av Maria och Mats som är kvalitetsutvecklare. De handleder våra fritidspedagoger. 
I dag var det "Frippar" som avhandlades. "Frippar" är pedagogiska planeringar för Fritids.
Även om jag har semester, så pågår ett intensivt arbete på skolan, och finalen på fredag är såå spännande, ni ser ju ovan!
 
Jag sa precis till min man, att jag gillar nog hela december med allt vad det innebär mer än själva julafton.
Vi brukar ha juligt ljuvliga julaftnar, men ändå...
 
Någon har frågat om jag ska resa bort, nu när jag har semester. Nej, inte någon resa, men jag tänker njuta av att bara få vara ledig, tända ljusen i alla mina ljustakar och lyssna på julmusik. Bakar kanske något, lagar lite mat och fixar lite hemma. Vi väntar fortfarande på sista tapetrullen som borde dyka upp i morgon om antalet dagar stämmer med vad det lovat på Nordsjö färg.
 
Ha det skönt alla som tittar in här, i skenet av sterinljusen!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: