Klokt, att spara en vecka

Jag är så glad att jag valde semester den här veckan. Inte den bästa jobbmässigt, men oj så skönt det varit! Jag har i många många år närt en tanke om semester den här veckan, veckan för julafton. Det har varit svårt att verkställa det p g a att det varit för få dagar i almanackan. Nu bestämde jag mig tidigt under hösten, att inte boka in ett enda möte den här veckan. Vilken bra idé, för det måste man göra om man ska få några lediga dagar.
Axel blev förkyld och väldigt hostig just denna vecka. Så två dagar har han fått vara med sin mormor så att hans mamma fått jobba.
Pepparkaksdeg har vi kavlat ut och gräddat.
Deg till glödkakor som jäser. 
Tapeten kom, vilken tur, och så Malin förstås som arbetar med att måla och sätta upp tapeter hos Lundqvists måleri här i stan. Vilken duktig tjej, henne och företaget hon jobbar hos kommer vi att anlita fler gånger.
När Malin var klar blev det städ och fix igen. 
Tadaa!
Klart och dockskåpet fick sig ett eget rum. För lite möbler i det än, men fler kommer så småningom. Det blev lite fel i en leverans, så nu har jag en ny plan för det. Någon ska väl bo i det också? Axel försökte med den enda docka vi hittade...
Dockan är liiite för stor.
Tro det eller ej, men det är jag som sytt den stora dockan!!!
Visserligen för 30 år sedan, men ändå. Jag kan nog sy egentligen...det var bara mitt intresse för det som försvann. Efter att ha sytt minst 30 stycken i olika storlekar, mest små, som jag sålde så slutade jag helt och hållet. Kanske blev det lite för mycket med tre barn och lärarutbildning och...ja ni vet.
 
Hur som haver, jag har sett en julfilm varje kväll, vilket jag nog aldrig gjort tidigare. Rätt så mysigt faktiskt. Hunnit fixa klart det mesta för julen i lugn och ro...förutom i går då jag hade tusen saker att fixa och det var köer överallt, och allt tog dubbelt så lång tid. Ja, och så har jag fått göra jobbsaker varje dag, men jag har fixat det mesta hemma via mail och mobil. En dag på vår förvaltning blev det också, papper som skulle skrivas på, fakturor som skulle attesteras och så ledardag med lite av varje. 
 
 Dock känner jag mig inte så trött i kväll som jag annars alltid gjort efter sista arbetsdagen före jullovet.
 
Värt, att spara en veckas semester om man kan!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: