Juldagen!

En kopp te, en saffansbulle och...en chokladpralin! 
 
Sedan får det bli lite lugnare med gottandet. Jag fick på mig träningskläderna i går, en hel del vintertid då man ska ut och springa. Eller kanske inte, jag har ett ylleunderställ först, sedan ett par lätt fodrade löparbyxor från Craft. En reklamjacka från ATEA som är vindtät och ofodrad, vilket kräver en tröja till oanpå första lagret. Kanske för mycket för er som springer väldigt snabbt och långt. För mig är det perfekt då det är minusgrader.
 
Efter löprundan blev det ett varmt bad, sååå skönt!
Vattnet är rött, och det är sanning.
En badbomb, som jag fick av ett av mina barnbarn.
Så fräscht, med en ljuvlig doft som fyller badrummet och lägger sig på huden som en lätt hinna. Jag doftar lite granatäpple och vattenmelon, och fortfarande efter en natt.
 
Nu lite mer av julklapparna, som kräver en del 😍
Både Olivia och Axel fick var sitt hockeymål. I delar så klart, vilken tur att vi har två- tre hantverkare i familjen som fixar ritningar varje dag.
Vi köper ju inte klappar till de vuxna, men jag hade glönmt en av presenterna som Frida skulle få då hon fyllde år, så nu fick hon den i julklapp istället. Ett memory med skor och lite skohistoria på varje bild. Både Frida och jag är lite skogalna. Jag köpte faktiskt den här i London i januari, så den har legat undangömd sedan dess. 
Av en god vän, fick jag detta, spännande!
Juldagsmorgon. Jag hade en vild tanke om att stiga upp och åka på julotta. Alldeles sant, eftersom det är en fin stund i juletid att få lyssna på julsånger i en fin sakral lokal. Ingen ville följa med mig, alltså sov jag istället bort den möjligheten. Inte ens min i vanliga fall väldigt morgonpigga man som säger sig vara väldigt kristen ibland ville haka på. Axel vaknade först av alla, i detta morgontrötta hus på juldagen.
Medan Axel lekte med sina julklappar dukade jag upp frukost. 
En almanacka på väggen är livsviktigt för min man. Nu passade jag på att köpa en som jag själv tycker är fin till honom. Illustrationer av Lisa Larsson, vår svenska designguru med så underbara keramikfigurer. Nu i form av bilder på väggen.
 
Härligt väder, då temperaturen är så där lagom för att det ska vara skönt ute i snön.
 
Jag fick precis ett erbjudande om ett träningspass med en av våra vänner, Monica som i vanliga fall är instruktör här i byn på Body workout vill komma igång igen. Jag ställer upp, så klart så nu ska jag byta om och svettas i en timme.
 
Lite mer om julen nästa gång jag får tid att titta in här.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: