Flytthjälp

Vi har nog agerat flytt- och städhjälp i Umeå så där sex gånger vid det här laget. En stad som alltid haft bostadsbrist för inflyttade studenter. Ändå tror jag att de förändrats en hel del där också. Sedan Frida flyttade därifrån har det byggts en himla massa bostäder.
 
Vår dotter Frida flyttade några gånger under sin studietid där och vi hjälpte henne såklart. Nu har vi hjälpt Joel och Loivsa två år på rad. De har hittills inte haft en enda bostad som varit deras. Alltid andrahandskontrakt. I Luleå, i Stavanger, i Malmö och här i Umeå. Till i går då de fick sin första egna lägenhet.
De sista veckorna innan jul har Joel arbetat 12 timmar per dag på sitt jobb och Lovisa har haft en hel del med sina studier. Sedan har de packat på kvällarna. När vi kom hit i förrgår var det mesta i nedpackat. Men vi skulle städa ur lägenheten och flytta allt till den nya.
Klockan 11.00 fick Joel hämta ut nycklarna till den nya lägenheten och släpvagnen lastades.
Innan dess, tidigt på morgonen tog jag en snabb promenad till Hagabröd, som ligger 20 minuters promenad från där de bott fram till nu. Bageriet ligger inte i stadsdelen Haga, utan någonstans i närheten av Grubbe, Grisbacka.
Lovisa städade järnet i kök och hall och jag fixade vardagsrummet.
På Fredag mitt på dagen var vardagsrummet tomt. Väggar, tak, fönster och golv var tvättat, skurat och klart. 
 
En fin femtiotalslägenhet, lite sliten men mysig. Synd att de måste flytta tänkte jag, då. Det var innan jag sett den nya ;-)
Vi blev hungriga till sist och då var de gott med Hagabröds grymt goda bröd.
På eftermiddagen var också köket klart. 
Efter att allt var inburet och på rätt plats i nya lägenheten fixade vi till oss själva och åkte in till city för middag på Tapas.
-Oj, vad ska man äta???
Jag och Lovisa valde bland annat en sashimi som var sååå god.
Vi började med en charkbricka som vi delade på.
Sangria att dricka.
Vi var rätt så trötta, åkte hem till deras nya bostad, såg en film och somnade så fort huvudet föll mot kudden. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: