Även nyproducerat kan ha sin charm

I den nya lägenheten på lördagmorgon. Fint även om det är nytt. Jag har haft lite fördommar kring nya lägenheter. Många som jag varit in i har sett så lika ut, oavsett var du varit i Sverige. Rätt så tråkiga, enligt min smak och syn på boende. Den här som är drygt ett år gammal har en fin planlösning och inte så lik andra lägenheter jag varit i.
Efter fredagens race var det mesta på plats. Vi tog det lugnt, jag hade till och med en stund över till att läsa en stund.
Jag läste "Miniatyrmakaren" av samma författare för drygt ett år sedan och tyckte den boken var så bra. Efter några kapitel i den här får jag en känsla av att även den här kommer att ge mig en riktigt bra läsupplevelse.
Jag fick en present av Lovisa, en bok som jag kommer att läsa så fort jag får lite tid över. 
Den ser lovande ut 😊
Min man hade sett på det här bordet i några dagar och på lördagen efter vår lugna frukost bar han ut det på balkongen och satte igång med att slipa skivan. 
Med teakolja på blev det riktigt fint!
 
Jag så glad att det här bordet får leva vidare hos Joel och Lovisa. Mina föräldrar köpte det i Kiruna 1961, och är så mycket av min barndom i det bordet. Min mamma har sagt att det var ett dyrare bord, eftersom skivan är av massiv teak, vilket visar på vikten av kvalité. 
 
Lite bilder av gamla hus i Umeås omnejd som jag fotade då jag promenerade till bageriet.
Där de nu bor vimlar det av gamla fina hus alldeles intill alla de nya höghusen. Det är ju lite roligare med gammalt trots allt, i alla fall då någon tagit hand om det gamla med kärlek och omsorg.
 
Nu är vi hemma igen, och idag var det teater på schemat. Lite om det i ett nytt inlägg.
Ha det gott, och njut av årets sista dagar!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: