Retorik

Vi har diskuterat hur farligt det är, med duktiga retoriker kontra mindra duktiga. Hur väl insatta är människor i det politiska ideologierna och hur stor betydelse har ett partis ideologi för väljarna?
 
Väljer man partiledare eller parti? 
 
Är det kontraproduktivt att uttala sitt missnöje över något i sitt eget parti, eller ska man uttåt sett tycka att allt är bra...för att inte riskera att en osäker väljare blir påverkad negativt. 
 
Jämför det med en duktig lärare, som läser av var eleverna är i sitt kunnande och sedan på olika sätt lyckas få med sig sina elever, får dem att engagera sig i sitt lärande och till och med får dem att tycka att ämnet är intressant, oavsett vilket ämne det är. 
 
Motsatsen är en lärare som ofta kan mycket i ämnet men inte lyckas få med sig sina elever.  Eleverna går på dessa lektioner med motvilja, eller i värsta fall går de inte alls dit. De tycker ämnet är tråkigt efter bara ett fåtal lektioner, det lär sig inte det som förväntas av dem. 
 
Jag har en massa tankar, men inga tydliga svar just nu.
Våra vänner som varit i Spanien i flera veckor har kommit hem och vi har haft dem hos oss på middag.
Monikas nya fina väska. Jag gillar färgen. 
Örhängen som matchar, så fint! 
Lite småplock först och sedan...
första fisksoppan på eviga tider. 
Den blev riktigt god. Jag följde Per Morbergs recpet med något undantag, la till och drog i från...(jag la till lite hackad chili, för att få lite sting i soppan, glömde musslorna som jag brukar ha i vanligtvis)
 
I dag har vår sons hockeylag deltagit i en tävling ute på Sandön, "Tuffa timmen". Jag skjutsade Lukas och två av hans lagkompisar till Södra hamn klockan 12.00 i dag. Där ifrån gick sedan båten ut till Klubbviken där tävling var.
 
Alla tre bilder nedan är tagna av fina Anna Behm, mamma till en kille i Lukas hockeylag som var där på plats och såg dem tävla. Så glad jag blev då hon skickade bilderna till mig! Jag som inte tagit mig dit ut på det bullriga havet.  Det har blåst rejält hela dagen. 
Blöta och sandiga hämtade jag upp dem vid båten strax före 18.00 
-Hur har ni haft det, frågade jag
-Det var roligt, sa min son.
 
Okej, roligt kan det ju faktiskt vara, men all sand han hade med sig in i bilen, in i hallen o ända in i duschen. 
 
 
Valet närmar sig och jag känner faktiskt en viss oro...
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: