-Coolt, att ni kan finska!

Lukas har precis kommit hem efter träning och föreläsning av Riksidrottsförbundet. Han spelar finsk musik för mig och hans pappa. Frågar ibland vad det är de sjunger. Jag lyssnar ett tag och översätter, så gott jag kan.
-Coolt, att ni kan finska säger han!
Ja, det kanske det är, säger jag lite förvånad, har aldrig funderat så mycket på det. Det man kan tar man bara för givet.
Jag upptäckte tidigt på morgonen, att det var dags att plocka äpplen. Så glad att det blev så många från vårt lilla pytteträd. 
Axel kom förbi med sin mamma en sväng. Han fick en liten påse att fylla med äpplen och ta med sig. När de hade åkt fick jag bråttom, att slå in en present.
I morgon fyller nämnligen den lille gossen fyra år! Fyra år, det är helt galet hur fort tiden går. Snart är han 19 och tar studenten, typ...
Någon gång då och då har Restaurangprogrammet i Boden öppet för lunch. Det är inte vilken lunch som helst - ånej,det är en superfin sådan med förrätt, varmrätt och efterrätt. Bordsservering och allt.
Efterrätten, var godast den här gången, tycker jag. Kaksmulor och hjortron, samt glass med kolasås och en krispig nötkaka i botten. 
 
På skolan har vi två klassrum som väntar på anslagstavlor, de har varit en lång väntan. De som kom första gången var skadade i transporten, efter några veckors väntan så kom det två nya idag...och de hade ett viktigt budskap på emballaget;
 
Men, men...de som kom var skadade i transporten, trots den fina vädjan om varsam hantering, synd igen. Killen som levererade dem tyckte att det var väldigt tråkigt. Ja, det tycker jag med och jag vill tro att de har för stressigt på jobbet och att det är därav sådant händer...
 
♥ Maria
 
Isabell Hedberg:

Oj vad många äpplen! Vilken lyx :D
Hoppas du har en fin kväll :)
Kram!

Svar: Ja, verkligen lyx att få egna ekologiska äpplen! Tack, jag önskar dig en fin dag! 😊
Moi

Kommentera inlägget här: